luni, 16 februarie 2009

Dubai in cateva cuvinte

Ok.A sosit timpul.:)
Dubai inseamna curatenie, inseamna disciplina si inseamna siguranta.Doar astea trei cuvinte si e suficient pentru a descrie ce am vazut si simtit acolo aproape o saptamana.
Totul e impecabil, straluceste de curatenie, incepand cu aeroportul si terminand cu mall-urile.(mai au ceva praf de sters prin desert,pe acolo, dar...se iarta:) ) Am vazut oameni stergand cosurile de gunoi, si cand am fost in safari, am vazut o femeie in pustietatea aia adunand,intr-o punga, resturile de pe langa soseaua ce strabatea nisipurile. Toate arata ca scoase din cutie, gazonul e tuns la centimetru,curatenia te asteapta oriunde ai merge. E o placere sa te bucuri de confortul unei toalete publice de cine stie unde, sau sa mergi prin parc in picioarele goale sa simti iarba proaspat tunsa.(ai voie, nu e problema:) )
Disciplina pentru ca acolo regulile sunt FOARTE stricte, stiti probabil: furi, ti se taie o mana, omori, esti omorat, si tot asa...Acolo faci un an scoala de soferi, si daca ai trecut pe rosu ai o amenda usturatoare(vreo 5000 lei de-ai nostri), faci inchisoare o luna, ti se ia carnetul un an si ti se ia si masina cateva luni. Au cate 7 benzi pe un singur sens, sunt foarte ordonati si cu bun simt in trafic, chiar daca mai e vreunul sa se bage neinvitat in fata, NU SE TIPA! Imagine that!Nu se injura la volan, nu se gesticuleaza, nu se claxoneaza excesiv, cel mult ating usor claxonul ca sa-l atentioneze pe cel din fata.Totul se desfasoara intr-o armonie de nedescris.
Cat despre siguranta...ghidul ne-a spus ca daca mergi pe strada cu 1 milion de dolari in mana, nu te ataca nimeni.(nu am vrut sa ma risc sa probez,l-am crezut pe cuvant:) ) Anul trecut a avut loc..tineti-va bine...o singura infractiune in Dubai!!!Need I say more?
Bine,as putea da exemple nenumarate despre lucrurile care ne-au impresionat acolo, insa as vrea sa spun cateva cuvinte si despre orasul in sine.E un oras frumos, asa cum poate ati vazut in poze, cu blocuri inalte, de 30 pana la 50-60 de etaje, cu 50 de mall-uri :D, cu toate la superlativ.Pentru ca de asta sufera ei, sa fie top of the top.Ei TREBUIE sa aiba cea mai inalta cladire din lume, cel mai bine cotat hotel, cel mai inalt tobogan acvatic (80 km/h prinzi), cel mai mare mall din lume(v-am mai zis de el), cel mai, cea mai...Si stiti ce e dragut?Chiar le iese, le au si nu se opresc aici.Vor construi si singurul(primul) hotel sub apa,Hydropolis, vor construi si Dubailand-ul, unde vor sa redea in marime naturala cele 7 minuni ale lumii, vor termina curand si Palm Jumeirah, una din insulele artificiale in forma de palmier.
Da, a fost frumos in Dubai, insa imi doresc sa nu se termine aici experienta asta, sa o reiau peste cativa ani, 4, 5 poate, cand cu siguranta nu voi mai recunoaste nimic din ce e acum, pentru ca se construieste incontinuu spre ceea ce devine, incet incet...a opta minune a lumii...

7 comentarii:

andreea spunea...

moaaaa
1 an scoala de soferi?
amenda asa mare?
inchisoare?

cred ca 99 % din romani ar fi in inchisoare acolo :))

super tare! ei chiar sunt cei mai tari :)

SARILLA spunea...

Mhm...iti dai seama ca nu le mai arde de nimic aiurea...cu asa pedepse...

KamZara spunea...

Impressive :)

SARILLA spunea...

Mhm...

miki spunea...

whooaaa.... suna a loc de reeducare. daca trimiti ropmanii acolo doi ani de zile, facem si noi o tara civilizata. sau ma rog, ii stricam si pe aia :))

dar nu imi vine sa cred. e tara araba! or arabii sunt puturosi si dezorganizati prin definitie!

miki spunea...

oh, si fura. te fura pe fatza. arabul care nu fura e rejectat de societate. geez,. cred ca au creat astia un loc artificial pentru voi :)))

SARILLA spunea...

Mai,poate arabii din Romania..:))..sau din Egipt..sau din alte parti..dar aici nu.Parol!
Daca iti vine sa crezi, in aeroport in Dubai nici nu aveau aparat din ala de impachetat bagajele..din ala de ti le infasoara in plastic.Pentru ca nu e nevoie! Pai in Madrid era din alea la 2 metri..:))) Cred ca aveau romani angajati..:))