marți, 21 octombrie 2014

Arta, domne', arta

Bai,ma tin sa dezbat un subiect de nu mai stiu cand. Arta. Asta e subiectul.:D
Tablourile,mai exact. Si mai exact si mai exact petele alea colorate de pe cate o panza care isi zic opera de arta.
Adica..pe  bune? WTF sunt alea? Si un copil chinez orb si cu probleme motorii poate sa faca ...chestia aia. Practic te pregatesti sa pictezi, transporti galetusa cu vopsea catre sevalet si te impiedici de dinozaurul de plus al copilului. Si hop! galetusa cu vopsea zboara exact pe panza alba si o murdareste. Shit! Te gandesti. Lasa ca vad eu cum o dreg maine, ca azi trebuie sa curat vopseaua de pe covor. Si te apuci si cureti, iar cand pleci la baie sa te speli pe maini vine fii-tu, cautandu-si probabil dinozaurul de plus, vede pata rosie de pe panza candva alba si zice:heeei! amuzaaant! si arunca si el o galetusa cu vopsea galbena pe panza, ca se gandeste mititelul ca o fi vreo noua moda prin casa. Si gata tabloul.
Asta e? Asa se face? Ca nu poti sa-mi spui ca ai stat si ai studiat istoria artei 4 ani si ai cautat muze la asfintit si intr-o zi te-a lovit inspiratia de era sa faci pe tine de emotie si ai zis:Evrika! Stiu ce o sa pictez! Doua pete de vopsea pe o panza alba!O s-o numesc....Sinergia dintre speranta si iubire!
Adica..tablourile alea mi se par o jignire la adresa pictorilor. La naiba, mi se par o jignire chiar si la adresa copiilor de clasa 1 care se chinuie sa faca un gard, o casuta si un soare pe o foaie alba.Pentru ca si ei se chinuie sa faca ceva. Dar sa stropesti culori pe panza...mnu. Asta nu e arta. E cel mult exercitiu fizic pentru intarirea musculaturii mainii.
Si, pentru ca sunt omul(oama) exemplelor, voila:

Exhibit no. 1:
Exhibit no. 2:

Gasiti diferentele! :D

Niciun comentariu: