joi, 15 aprilie 2010

De prin casa adunate

Una din caracteristicile relatiei mele cu Razvan este ca incerc sa nu ii ascund lucruri.Normal ca nu i le arunc in fata ca unui adult, dar ii spun adevarul pe care poate el sa il inteleaga la aproape 4 ani. Asa ca nu i-am spus niciodata ca pe copii ii aduce barza, ci ca el a fost in burtica mea. Toate buna si frumoase,ca pana acum nu am avut probleme nici cu asta nici cu alte subiecte.
Pana aseara.Aseara stateam la televizor si nu stiu cum il apuca deodata si ma intreaba:
-Mami,dar cum am iesit eu din burtica?S-a deschis ea,asa?
...eu..cautand butonul de panica, pentru ca am nascut NATURAL....
-Pai...mami...n-nu..nu s-a deschis ea asa...
-Dar cum?Pe unde am iesit?
Hopa...mi s-a infundat...Parca nu l-as lua cu organele de la 4 ani...barza clar a disparut si nu o pot aduce inapoi..si God damn it, I wish I could...what to do, what to do?
-Mi-a deschis doctorul burtica,mami!(ppff..mai bine inventez o cezariana decat sa ...sa ce, ca nu aveam deloc alternative).Mi-a taiat-o, te-a scos, m-a cusut si gata!End of story.
-A,pai vreau sa se deschida iar,sa intru la loc.
-Nu mai incapi,mami..copiii sunt doar scosi din burtica, nu mai sunt bagati la loc(decat mai tarziu, cand sunt bagati in...dar sa nu ne abatem de la subiect)
-Pai uite, stau asa-a mai adaugat el aratandu-mi pozitia fetusului..pe care a gasit-o ca fiind cea mai potrivita pentru o reintroducere.
In fine..am mai discutat un pic pe tema asta, incercand sa il conving ca nu poate intra la loc si apoi incercand sa schimb subiectul, sa nu ma intrebe unde e semnul de la taietura...


Greu cu copiii si cu adevarul, va spun...:) Si intrebarile astea de abia incep, I'm afraid..:)

3 comentarii:

Dili spunea...

hihi, la mine a fost mai simplu ca fiica-mea la 3 ani m-a vazut cu burta mare cu frate-sau inauntru si a inteles ea totul, mi-a zis ea mie ca ingerasul a pus samburelul de iubire in burtica mea (true!:P), apoi ea a crescut cu bbe in ea si apoi a fost cu mine intr-o noapte cu taziul la spital ca bebe vroia s d\iasa si dadea din pciioare si pe mami o durea burta cum dadea el asa, si dupa ce aia s-a dus cu bunica acasa s mai doarma si cand s-a trezit a aflat ca doctorul a scos bebeul taind burta si cusund-o la loc (aiurea ca si eu tot normal i-am nascut pe amandoi) si pielea s-a refacut si de aia n se vede nimic acolo :D

Acu problema stii care e? Ca la gradi se tot certat cu aia care ziceau ca i-a adus barza.... te-ai gandit? cu ei ce te faci daca si Razvan face asa?

Oricum, felictarile mele pt repzenta de spirit. Intr-adevar, adevarul e cel mai bun de spus copiilor. De curand a murit o ruda si, dupa socul initial, fii-mea ma indemna foarte natural "acum hai sa mergem ca trebuie sa o inmormantam, nu?" Ei, evident ca la inmormantare n-am dus-o... dar a trebuit sa raspund unei pleiade de intrebari legate de cum moare omul si unde se duce si cum se opreste inima si de ce.. cred ca a uitat ca m-a intrebat asta odata si cand era mai mica :p

SARILLA spunea...

:) Pai daca se cearta cu aia de pe la gradi eu oricum o sa ii zic ca tot varianta lui e cea corecta (sac!) si ca vor afla si ceilalti intr-un final.
Inca nu m-a intrebat cum a a juns bebele acolo, am eu o varianta indulcita in cap(ii pun un film porno :)) )si..o scoatem la capat.:D
Da,si Razvan stie cate ceva de moarte,ca i-a murit un iepuras maica-mii si i-a zis ca s-a dus in ceruri. No further questions...yet..:)
Pai voi ati avut noroc prin puterea exemplului,si prin faptul ca ai o fata desteapta care da variante singura.:)

Dili spunea...

Auzi lasa ca o sa creasca Razvanel si vezi tu :PPP A mea s-a dumirit mult cum sta treaba cand a vazut filmuletul cu ecografia lui bebe, a vazut pe-acolo cum se misca in burtica, daca e ceva il bagi pe Razvan pe youtube si scoti exemple cu duiumul :D Dupa aia a fost fata doctorita la serbarea de la grupa mica si sa vezi ce le mai dsena alora ecografii :p mama nebuna. Dar las ca e mai bine sa stie adevarul, viata e frumoasa... si copiii nu trebuie subapreciati, ei inteleg foarte bine si simplu totul...