sâmbătă, 5 iulie 2008

Ganduri alandala

Nu ma gandesc sa scriu ceva anume.Asa, aiurea in tramvai.Am fost la Bucuresti ieri.Dimineata a trebuit sa stau in masina ceva timp si pentru ca pe langa locul in care era parcat masina au trecut sute de persoane, fiind vreo 9 dimineata(deci ora la care incepeau lucrul) am avut ocazia sa ii observ pe toti tinerii (caci erau tineri in proportie de 90%) si sa ma bucur. Mi s-au parut asa frumosi..unii ascultau muzica in casti, altii vorbeau la telefon sau intre ei, mai mancau in graba cate un covrig....unii mergeau grabiti, altii mai lenes...mi s-a parut frumos..sa vezi atatia tineri.Am incercat sa ma gandesc ce munceste fiecare si in ce fel influenteaza ei soarta multinationalei la care lucreaza(eram in Pipera). M-am gandit ca trebuie sa fie placut sa lucrezi intr-un colectiv tanar. Dupa orele de program probabil ca poti merge in gasca la o bere sau o pizza, seara la un club...Plus ca ai ocazia, daca nu ai pe cineva, sa cunosti multe persoane si deci sa iti sporesti sansele de a intalni "that special someone".
Dupa ce am terminat treaba(asta incluzand si o vizita de verificare la mall) am fost sa mancam intr-un "restaurant" chinezesc.Am pus ghilimele pentru ca e mult prea mult sa ii spun restaurant, "spelunca" mi se pare muult mai potrivit...:))
Cum am ajuns acolo?Pai...Dica stia de la niste prietene, care stiau de la niste prieteni, care stiau de la...si uite asa o multime de oameni care in mod normal mananca doar la restaurante etichetate(si doar asta zice ceva) binisor..au ajuns sa intre si chiar sa manance intr-un loc in care peretii erau galbeni (asta nefiind culoarea lor naturala)...fetele de masa erau din alea jerpelite si pe model ceausestian, terasa arata de parca era loc de joaca pentru caini si tot asa. Nu avea un nume restaurantul asta..sau poate ca avea, dar nu scria nicaieri...cred ca undeva scria restaurant chinezesc..probabil cu pixul..:)..daca ar fi avut un nume l-as fi scris...pentru reclama :)))
Bun...intrebarea fireasca este DE CE am ales sa mancam acolo...Pai..mancarea e foaaaaaarte buna!!!!:))Ciudat,nu? Nu este recomandata celor bolnavi cu inima, e adevarat,dar..cati bolnavi cu inima stiu eu? :D E foarte, foarte buna...si la preturi accesibile(ca deh..nu cheltuie pe fete de masa sau curatenie, deci..isi permit sa tina preturile mici :))
Am mancat (amandoi) pui dulce acrisor, pui cu gust de peste(nu avea gust de peste deloc), urechi de lemn cu sos si orez cu ou si creveti.Si am stins cu Cola rece, evident..ca doar.."Orice mancare buna cere o Coca Cola rece",nuu?
Bine..nu mai zic ca atunci cand am ajuns si dupa ce ne-a luat comanda am observat pe masa, pe fata de masa mai exact, cateva boabe de orez "uitate" de la clientii anteriori,asa ca am chemat-o pe ospatarita sa curete.S-a uitat mirata intai la masa, apoi la noi, s-a citit in ochii ei uimirea legata de motivul pentru care nu dam NOI la o parte mizeria de acolo(ca era simplu, doar,nu?)a avut tendinta sa vina sa dea cu mana boabele de orez...dar cunostintele primare legate de igiena versus meseria ei au invins, asa a plecat putin si s-a intors victorioasa cu niste servetele, iar cu unul, fericita ca are sanse sa fie aleasa angajata lunii, a aruncat boabele de orez PE JOS.:)))Asa, da,servire ireprosabila!
Am mancat repede, pentru ca ne era foame dar si pentru ca era buna de tot mancarea, am zis o mica incantatie care sa alunge o eventuala toxinfectie alimentara si am pornit spre casa, mandri ca am mai facut o nebunie.
Nu stiu daca voi mai fi asa de flamanda sau disperata vreodata(ca am rezolvat problema curiozitatii) incat sa mai mananc acolo pentru ca e posibil ca data viitoare sa ma gandesc mai mult decat in gluma cum o fi la bucatarie, daca la "vedere" e asa, dar ca si experienta culinara a fost interesant. Sunt o aventuriera,ce pot sa zic? :) Acum cred ca sunt pregatita sa testez si elixirul tineretii, daca s-a inventat. ;)
Oricum....frumos la Bucuresti! :)

Niciun comentariu: