joi, 17 decembrie 2009

Unde esti,copilarie?

...Acum 20 de ani...

E iarna.Afara a inceput sa ninga si ma uit pe geam de parca e prima oara cand vad zapada in Constanta.Ma gandesc unde am sania, cum pot sa o scot mai repede afara.Fulgii mari imi provoaca o bucurie de nedescris, asa ca de abia astept sa termin toata treaba de prin casa(teme, invatat, diverse) si sa fug afara, in albul prietenos. Toti prietenii mei,daca nu sunt deja afara,asteptand, se grabesc,la fel ca si mine, sa iasa din casa.
Termin repede si ies alergand.Zapada prietenoasa ma asteapta, si incep sa alerg fericita de colo-colo, cautand locuri cu zapada proaspata. Facem bulgari, ne trantim, zapada parca nu ne mai ajunge,cu toate ca e peste tot:in par, in haine, in buzunare...
Stau afara cat pot de mult, si abia dupa ce se intuneca si ma striga de o mie de ori sa vin in casa ma indur sa parasesc locul de joaca atat de prietenos...
Intru in casa imbujorata, obosita,dar fericita ca am avut o zi atat de frumoasa.Adorm zambind, cu gandul la ziua urmatoare, la zapada,la tot...


...Zilele noastre...


E iarna.Afara a inceput sa ninga si ma uit pe geam dorindu-mi sa fie ultima oara cand vad zapada in Constanta.Ma gandesc la cauciucurile de iarna pe care nu le am si injur.Fulgii mari ma fac sa imi doresc sa imi smulg parul din cap, asa ca imi fac de lucru cat pot de mult in casa, evitand sa ies.Toata lumea sta prin casa, evitand traficul,poleiul si nebunia.
Termin intr-un final si ies incet. Idioata de zapada e peste tot, parca vrand sa-mi faca in ciuda. Imi scot,intr-un final,masina de sub troiene si pornesc usor. Ajung unde am treaba, caut loc de parcare.Nu gasesc,mai caut.Ma invart 10 minute si in final parchez.Lateral,asa ca injur iar. Ies din masina si zapada rece imi intra in ochi, in par, in haine.Sunt nervoasa.
Termin cat pot de repede treaba si ma grabesc inapoi, la caldurica si adapost.
Intru in casa imbujorata, obosita si nervoasa ca am avut o zi de ...#a&at.Adorm injurand, cu gandul ca ziua urmatoare o iau de la capat.

8 comentarii:

ruxx spunea...

Nu-mi plac deloc cele spuse in "zilele noastre"...:(((

nnonny spunea...

=)) cand eram mica, a nins odata atat de tare incat mi-am facut casuta in zapada...numai posteriorul meu stie cata penicilina am facut dupa.

Acum, zapada inca ma face fericita, insa aceasta fericire nu e la fel de intensa ca aceea de acum 12-13 ani. Ce ma doare cel mai tare...masina. Cu toate ca am anvelope All Season si micuta de ea ar merge, nu ma incumet sa plec pentru ca cei de la deszapeziri, pare-se ca n-au ajuns inca la locul de munca, iar drumurile is cam blocate :|.

SARILLA spunea...

@Ruxx-Nici mie..:(
@nnonny-Mda..si pe mine tot partea cu masina ma termina...
Si cica treaba se inrautateste..:(

SARILLA spunea...

Auzi?Dar tu nu esti cam mica sa muncesti?Ce te-ai grabit asa?:D

nnonny spunea...

1. Treaba s-a inrautatit deja :(.

2.Eu folosesc masina pentru a ma transporta la scoala, nu la munca :D

Catalina spunea...

Hehe... mie imi place cu masina pe zapada :))) :))) numai sa fie drumul pustiu si tata in dreapta...:)))altfel,nu ma incumet :D
Si... mie imi place zapada...si ma bucur de primii fulgi(chiar si de vifornita de acum) la fel ca acum 14-15 ani :)
Azi mama nu ma lasa sa ies din casa sa ma duc la meditatie ca ninge!Calm down,woman!I loove winter!

Anilei spunea...

Buna! intr-adevar nimanui nu-i place ce-i in zilele noastre, dar acesta e crudul adevar !
Daca vrei, te astept pe blogul meu:)

SARILLA spunea...

@nnonny-Aha..am inteles..nu ajunsesera aia la munca...pfiu!Credeam ca esti un copil chinuit..:))
@catalina-Mah, voi nu ati prins oglinda pe jos sa va treaca de iesit cu masina pe vremea asta..:)))
Si...nu te-ai bucurat ca ai scapat de meditatie?:D
@anilei-bine ai venit.O sa trec.:)