miercuri, 15 octombrie 2008

Budapesta -part 1

It's been a while..am fost atat de preocupata sa citesc alte bloguri incat nu am mai avut chef/timp/inspiratie pentru al meu.:)
In fine...ma gandeam, pentru ca luna viitoare plecam in Madrid(pana la urma s-a rezolvat cumva ;) ) si pentru ca asta ar fi a patra iesire din tara pe anul asta sa scriu cate ceva din fiecare tara in care am fost, ca deh...batranetea nu ajuta memoria si poate o sa uit sa le povestesc nepotilor spre nemurire ispravile noastre,asa ca le dau doar link-ul.:D
Deci....Budapest first. In Budapesta am fost pentru prima oara sa si stau anul asta...in rest doar asa...in fuga.Mi-a placut mult, si e unul din orasele in care as reveni cu placere, si asta e ceva, tinand cont ca eu sunt pe principiul ca trebuie mereu sa vizitezi un loc nou.(pana acum, cred ca doar in Budapesta si Paris as reveni, nu in ordinea asta,dar sigur cu placere).
Am ajuns dimineata spre pranz la hotel, si am avut surpriza sa constatam ca de fapt hotelul la care eram cazati nu era decat ruda cu hotelul la care rezervasem online, ca faceau parte din acelasi trust si aveau aceeasi adresa, ca ala de pe net cu pozele frumoase era de 4 stelute dar al nostru doar de 3.In fine, asta sa fie problema, ne-am zis plini de speranta si am pasit spre camere.Camere ce fusesera de 3 stele, acum mai lipseau bucati si din stelutele alea, si mai degraba arata ca unul de doua, sau mai degraba serviciile erau de doua. Fotoliile erau cam roase, asternuturile cam folosite(curate, dar..stiti voi...mai o gaurica, mai o pata care nu iese cu Vanish...nu era vina lor..e din cauza apei dure...scrie si-n ziar ;))dar...cine vine intr-un oras mare sa stea in camera, right?Vazusem si mai rau in zbuciumatele noastre calatorii, asa ca ne-am facut ca nu ne deranjeaza nici micile fire de par "uitate" in cadita de dus sau pe alocuri prin baie si dupa ce ne-am odihnit vreo 2 ore am pornit prin oras.
Orasul ne-a surprins placut din prima, e un oras plin de istorie, modern si impresionant prin cladirile sale impunatoare. Dunarea imparte Budapesta in Buda si Pest, Buda ocupand o treime din oras iar Pest restul majoritar.:)
Fiecare parte are frumusetile ei, cu punctele de atractie si obiectivele atat de vizitate de multimea de turisti ce viziteaza anual orasul.
Pentru ca eu sunt un turist constiincios, imi fac mereu planul pentru excursia ce va sa vie, cu obiective, program, tarife, etc...asa incat am vizitat, zicem noi, ce era mai important de vizitat si se incadra in cele 4-5 zile petrecute acolo.
Nu o sa scriu despre toate locurile vizitate, se gasesc la un search simplu pe google, insotite si de poze, vreau sa mai scriu de mici amanunte ce mi-au mai atras atentia.
Trebuie sa recunosc, am plecat spre Ungaria un pic reticenta fata de caracterul prietenos al locuitorilor ei, pentru ca acum cativa ani am avut o problema in Ungaria si prea putini vorbitori de limba engleza s-au aratat dispusi sa ne ajute, insa de data asta a fost mai bine.Poate si pentru ca eram mai relaxati, mai.."turisti", poate au devenit si ei mai prietenosi, nu stiu. Cert e ca a fost ok.
Am luat o mare teapa cu "cel mai mare mall din Europa Centrala"...o cladire imensa in care mi-au parut adunate toate hainele de prost gust ever.Bine ca am mancat pe cinste,macar.:D
Dar..despre toate astea in episodul urmator, acum unui anume domnitz ii e foame si vrea la bucatarie.

Niciun comentariu: