joi, 19 mai 2011

pai...

..sa va zic? hai sa va zic...au trecut cat?..10 zile, si as putea sa scriu zeci de pagini. Bine,imi cam place si vorbulita,dar asta e alta Marie...
Pai..un tren in continua miscare,asta a fost viata mea pana acum.Iar de cand am ajuns in Belgia, trenul asta era sa deraieze, a rulat cu viteza maxima, s-a oprit brusc, a pornit iar in tromba...si continua...
Am venit aici sa cautam cazare,da?Asta stiti.Sau aflati acum.Eu si consortul, doua suflete ratacite in marea de suflete belgiene ratacite. La noi,stiti cum e cu inchiriatul unui apartament:il vezi,iti place,bati palma.Platesti si te poti muta in aceeasi zi.Eheee...asta e basm aici.Aici totul merge inceeet,caaalm,greeuu..In prima zi nu am vazut nimic care sa ne placa.Eu eram disperata.Mi se parea ca nu o sa gasesc nicicum casa aia la care sa am tresarirea. Ca da,eu sunt cu tresariri,cu astea. Daca nu simt,mai greu sa ma decid asupra a ceva.Si nu tresarisem la nimic.Nasol.Day 1-dezastru.
Apoi,a doua zi,am inceput sa vedem cate ceva dragut.Ca atare,sa imi vina inima in dinti.dar tot fara tresariri,ceea ce m-a dus cu gandul ca poate in Belgia trebuie sa ma bazez pe altele,nu pe instinct.Day 2 alors-better.
Eh..si vine ea Day 3,cu mega ultra super uber tresarirea secolului.Gasim un apartament,intr-o super zona, la un super pret,cu super imbunatatiri.Era ca si cum Zeul Tresaririlor si Arhitectul Divin planuisera sa imi faca o surpriza.Si ne scosesera apartamentul asta in cale. Si era unul la..agenti/Si mandru-n toate cele...
Bineinteles ca nu ne-a luat mult si i-am zis agentei ca e stop al nostru.Minunat,hai sa mergeti sa la agentie sa incepem pregatirile! Si spre agentie porniram,unde incepu dezastrul. ca sa inchiriem, si aici citez din amabila de la agentie(plin fie frigiderul ei) ne trebuie statul de plata pe ultimile 3 luni.
pai..care ultimile 3 luni,ca doar ce sosiram,si vrem sa incepem sa muncim.ca sa facem asta, ne trebuie mai mult decat cerul liber,asadar ajungem la problema noastra,cu inchiriatul. ...pai nu pot sa va inaintez cererea de inchiriere proprietarului,pentru ca imi trebuie macar un plan contabil de la firma unde veti lucra.in fine, sa scurtez suspansul si nervii, nu s-a rezolvat.Si a avut grija sa ne zica si ca nu o sa putem inchiria altfel.(mega plin fie-ti frigiderul,sora mea alba)
Asa ca iaca si buchetul de morcovi....Acum nu se mai punea problema de fiorii simtiti la vederea apartamentului perfect,ci de cum naiba facem sa inchiriem fara fiche de pay sau planul contabil.
Imediat dupa ce vizionasem apartamentul de vis, aveam o programare la care prevazatorul meu sot a zis sa mergem,totusi,sa nu anulam.Si am fost, eu cu inima facand cerculete(inca nu aflasem ca nu il putem lua pe ala,si visam),iar el indragindu-l pe acest nou apartament in secret.:) Am retinut in linii mari,mi-a placut,dar ce sa faci cand esti indragostit de ACELA? Nu acorzi importanta CELUILALT.
In fine,vine si Day 4, mai vedem cateva,si incepem sa aplicam pentru ala,pentru ala,pentru CELALALT...Si incet incet incep sa se cearna toate si sa ramana ca optiune viabila apartamentul vazut prin cerculete de mine, indragit de norocosul sot.
Bun.Pentru ca honey trebuie sa plece duminica in scopul reintregirii familiei,l-am rugat pe agent sa faca toate formalitatile pana vineri,sa putem semna si sa fim amandoi.Acum,nu zic..bietul baiat chiar a facut tot posibilul,dar uneori universul se misca mai greu in complotul ala pentru reusita,asa ca nu s-a putut,a ramas sa semnez eu singura azi,adica luni. CU stresul de rigoare,evident.Ca raman singura.de fapt,nu singura, nu era asa rau,dar am ramas cu responsabilitatile.Nu va mai zic cum tresaream la fiecare telefon al lui Cedric(agentul nostru) de teama ca imi va zice ceva de rau si se va anula...
Duminica, domnul sot trebuia sa isi ia zborul.Nu stiu cum s-a uitat el la bilet,ca retinuse ca la 20.00 ii pleaca avionul.Si ne facusem noi planul sa nu il mai duc eu cu masina,ci sa mearga cu metroul si trenul pana la aeroport.Cu un scurt calcul,am hotarat sa plece pe la 17.30
Si cum stateam noi asa in pat pe la 17.20,el incepe,in joaca,sa isi calculeze orele de zbor,si cam ne dadea cu virgula.Zborul e de trei ore,si daca avionul ar fi plecat la 8,ar fi zburat doar o ora.Sa verificam biletul,zic! LA 17.25 realizam ca avionul DECOLEAZA la 18.05!!!!
Acum...eu stiu ca cei ce imi citesc blogul sunt oameni isteti,ca de asta imi citesc aberatiile.:D Si daca e asa, au si un pic de imaginatie.Ei bine,puneti-va TOATA imaginatia la incercare,dar cu forta,asa,si inchipuiti-va ce a fost in sufletul nostru.Apoi inmultiti cu 10!Da,cam pe-acolo.
Am sarit in masina,si pe drum,el tot zicea ca trebuie sa fie un numar la care sa suni daca e vreo problema si intarzii.Nu l-am gasit.Nu am gasit decat ca check in-ul se inchide cu 40 de minute inainte de zbor.Adica pe cand plecam noi de acasa.Am zburat,efectiv,pana la aeroport,unde am ajuns cred intr-un timp record,in vreo 20 minute.
A sarit din masina iar eu am parcat sa-l astept.:) Pentru cand il vor intoarce din drum cu zambete superioare. Nu a fost asa.V-am spus ca are noroc.:)L-au primit.Cum,nici nu stiu,nici n-am intrebat.Stiu doar ca mi-au tremurat mainile si picioarele vreo 20 de minute.DUPA ce a decolat.
SI apoi..inapoi spre casa. lucru care nu ar fi fost posibil fara GPS,evident.De fapt,nu stiu cate calatorii ar fi posibile fara GPS.Harta e asa de..passe. Nu stiu cum te ajuta harta sa iesi pe unde trebuie de pe autostrada,sau sa nimeresti una din miile de strazi dintr-un oras mare si aglomerat.
Am ajuuns acasa.Asta fiind duminica seara.Aseara. Agitata,stresata,nerabdatoare sa vina ziua de azi si sa semnez.
Eh,,dar va mai las sa mancati,sa beti,sa dormiti,si revin mai tarziu cu ce mi s-a mai intamplat.Pentru ca da, azi a fost iar o zi cu surprize.:)
va pup.


Post poooost edit.Asta am scris acum muult timp.Nu mi-a postat-o.Eh..mai bine mai tarziu decat niciodata.

Niciun comentariu: