marți, 24 mai 2011

Belgia,oh,Belgia!

Am ajuns intr-o tara in care toata lumea pare fericita si calma.Totul merge bine,mai incet,dar merge bine.Si de ce s-ar grabi?De ce s-ar stresa?Lucrurile se rezolva oricum,totul e bine pus la punct si agitatia nu ar rezolva nimic.
Asa ca oamenii iti zambesc pe strada, te saluta, fac tot posibilul sa te ajute,daca ii intrebi ceva, cedeaza trecerea cand tu inca te mai gandesti daca sa traversezi sau nu. Nu claxoneaza daca mai sunt 3 secunde de rosu si nu ai pornit inca, nu claxoneaza nici daca s-a facut verde si inca esti pe loc. Nu fac manevre sa treaca in fata coloanei de masini la stop, nu merg cu viteza si nu injura nervosi.Nu asculta muzica la maxim.Nu asculta manele.
Semnalizeaza intotdeauna.Conduc prudent.Fara exceptie.Cel putin la noi in cartier.Cel mai frumos cartier din Bruxelles.:)
Aici e o alta lume.V-am mai spus ca sunt si cartiere in Bruxelles care sunt mai rau-famate, unde sunt multi marocani,arabi sau romani.Acolo e altfel, e urat. E parca o alta tara.Pentru ca, normal, oamenii sfintesc locul.
Dar aici,la noi,e plin de verdeata. Parcurile sunt, v-am mai zis,paduri.Copacii sunt foarte desi si foarte inalti.Aerul e curat.Lebedele se plimba agale printre oameni.Iarba e curata,deasa si taiata periuta.Pasarile ciripesc,si asta nu doar in parc,in tot cartierul.In parc nu exista terase,mititei sau muzica data maxim.Nici macar o toneta de inghetata nu exista.Doar liniste,aer curat si ciripit de pasari.Si multa,multa verdeata.
La noi in cartier, gunoiul e sortat cuminte in trei categorii,fiecare cu o culoare distincta.In scara noastra mereu miroase frumos, deoarece doamna care face curat, doamna Lefevre, spala toata ziua pe jos si sterge toate geamurile cu solutie.E foarte draguta, de prima data cand ne-a vazut a fost foarte amabila,ne-a ajutat cu multe informatii si,dupa ce l-a intrebat pe Razvan daca ii place ciocolata,s-a dus si i-a adus o ciocolatica Milka.
O alta vecina din scara, in ziua in care ne venise mobila, dupa ce a venit sa se prezinte si ne-a sfatuit cum credea si ea mai bine, a sunat la usa noastra si ne-a adus o sticla cu apa,ca poate avem nevoie,si ne-a intrebat daca vrem niste painica,scuzandu-se ca nu are lapte,pentru Razvan.:D
Nimeni nu e mai rece cand vede ca nu suntem de prin partea locului,dimpotriva, incearca sa ajute cum poate fiecare. Vorba unei prietene, cand ii povesteam,parca ti se pare ca vor ceva de la tine,asa sunt de amabili.Ca deh..asa ne-am obisnuit,sa fim amabili doar cand vrem o favoare...
Ah!Inca ceva.La vreo 2 zile dupa ce ne-am pus cablu si internet,ne-au sunat de la firma cu care facusem contractul ca o sa treaca cineva pe la noi a doua zi,ca nu ne vede bine HD,si sa vina cineva sa rezolve.Le-a aparut lor acolo in calculator ca e ceva in neregula,si imediat au trimis doi baieti care s-au ocupat de problema.Noi nici macar nu ne dadusem seama ca avem o problema...
As putea sa scriu mult si bine despre astea..o sa mai revin cand mai apare ceva interesant de povestit.Concluzia e ca imi place,imi place,imi place place place!

7 comentarii:

ruxx spunea...

Vreau si eu civilizatie, angajati profesionisti si responsabili, hai ca nu cer prea mult.

SARILLA spunea...

Pai..pick any other country..:)

CarmenB spunea...

foarte frumos ceea ce ne-ai povestit aici...sper sa intalnesc si eu acceasi ospitalitate ..avand in vedere ca incepand cu luna septembrie voi lucra acolo.

CarmenB spunea...

foarte frumoasa prezentarea ta...sper sa fiu si eu asa de norocoasa avand in vedere ca voi incepe munca acolo din luna septembrie..:)

SARILLA spunea...

A,frumos! Succes! daca alegi un cartier potrivit,sigur vei fi norocoasa!:)

mihai spunea...

buna! dupa parerea ta, care sunt acele cartiere potrivite?

SARILLA spunea...

Woluwe Saint Lambert, Woluwe Saint Pierre, Watermael Boitsfort. Asta e top 3.:)Uccle, Etterbeek...bune.