miercuri, 20 martie 2013

And the Oscar goes to...

I'm like..the best mom.Ever.
Am fost acum vreo doua saptamani la control cu micul Eduard. Cantarit,masurat,verificat...si pus intrebari despre diversificare. Asta optional.:) Am profitat de optiune si am inceput sa discut cu doamna doctor despre cam cat ar trebui sa manace domnul pepsi. Pai..zice ea..3 mese de lapte si 2 de solide. Yess!! Checked! ..murmurai eu in gand(bine,e posibil sa imi fi scapat si cu voce tare ..:D )
...Sii..cam cate grame de legume ar trebui sa manance?- eu
-Pai..aproape 200..APROAPE..cam 180..asa...-ea
-Hm..pai mananca 200 si plange ca mai vrea...in fine...sii..cam cate de fructe?
-Pai..la fel..aproape..
-Mda..Bine. Acum..20 de grame in sus, 20 in jos..Si..cam cat lapte?
-Pai..150 ml pe masa..
-150?? pai Eduard mananca 210..i-am redus de la 240..
-210??a fost randul ei sa exclame.E mult!
-Mult,putin,atata mananca! Deja eram un pic agitata..treaba incepuse sa scartaie si entuziasmul meu scadea simtitor...
-Si ce ii dati la mesele solide?
-Legume,fructe..am zis eu,tragand aer in piept pentru a continua si crezand ca se intelege de la sine ca si carne.
-Aa..e excelent!!isi reveni ea vesela.Asteptati pentru carne pana pe la 8-9 luni..e mai bine asa.
-uat da fac?!?asta a mancat deja pui,peste,curcan,vita,jambon,paste..la 9 luni il trec pe saorma..(am suspinat eu in gand).aaaa...daa...ssiiguur...9 luni..ddada...asa o sa fac...haideti ca trebuie sa plec acum,mi-am amintit ca am ceva de facut..as in..feeding the freaking baby with some real food...
Si am luat-o la sanatoasa..cu ea in urma mea strigand sa nu ii dau rosii pana la un an,plus inca o lista de chestii pe care deja le-a mancat..cu pofta,if i may add..:))

Deci nu,nu sunt o mama sarita din tiparele perfectiunii.Cel mult de pe fix.:))

Concluzie:trebuie sa vorbesc mai putin.Sa fac pauze mai lungi,sa las oamenii sa isi exprime parerea intai,si apoi sa dau din casa. Nu de alta,dar risc sa fiu reclamata la protectia copilului pentru suprasolicitare nutritionala.:)) Pentru ca baiatul meu mananca,domne'! mananca de toate,si ma bucura asta. Nu sunt tampita, nu ii dau carne de miel,miere,capsune,nuci sau alte alimente cu risc alergen crescut,dar o carnita, o legumita,un fructut..nu le tin departe de el. Si scuze,dar nu o sa schimb asta pentru ca traiesc intr-o tara in care parintii sunt sfatuiti sa lase pampersul sau suzeta copilului pana la 5 ani sa nu ii streseze,sau sa le dea Cola daca se simt rau(cum a patit o prietena cu baiatul ei si cum l-au sfatuit pe barbate-miu la farmacie) C'mon!

marți, 5 martie 2013

aliens in my bedroom

am venit acasa.am mancat bruschetele.am sesizat ca micul pepsi a facut,ma scuzati,caca.mi-am propus,ca de fiecare data,sa il schimb.am zarit servetelele umede pe pat. m-am indreptat spre pampersi,de unde am luat unul. apoi m-am indreptat spre pat,spre servetelele umede. nu mai erau.am cautat sub perna. nimic. am cautat sub plapuma. nu. am cautat peste tot. in tot dormitorul. nu sunt.am luat un pachet nou.am schimbat copilul.m-am relaxat,am cautat iar. nimic.unde dracu' ar putea sa fie???

sâmbătă, 2 martie 2013

sa nu uit

mi-am luat stampiluta pentru biscuiti..iupii..nu de aia,ce-i drept,ca nu am mai ajuns in centru(dar nu inseamna ca am renuntat la ea) ci alta,mai ciumexana. daca sunteti cuminti va arat ce puteri magice are.asta dupa ce vad si eu.si fac poza.si mai dau pe aici.:)

vineri, 1 martie 2013

Ha!

Yess,baby! Astazi blogusorul culinar l-a luat pe fraierul asta..:D
 In your face,sucker!!!