joi, 25 noiembrie 2010

Eu

Insarcinata.Iar.Tot cu sotul.:D

joi, 11 noiembrie 2010

Tough day

Ieri am avut o zi cam grea. Si plina de nervi.Am fost cu bunica mea la doctorul de familie, sa o vada,pentru ca nu se simtea bine, iar el,dupa ce a consultat-o, mai mai ca nu mi-a zis sa fac pregatiri pentru inmormantare.Mie,care nu sunt nici pe departe o persoana pe care te poti baza in momente din astea.A zis ca are probleme grave la plamani,ca mai e putin si nu mai functioneaza,si nici inima nu sta prea bine.In fine,ne-a recomandat internarea de urgenta si mai ales prin urgenta,nu prin recomandarea medicului,ca asa e mai rapid.
Asa ca dupa medic am plecat spre spital,spre urgenta.Acolo..ca la urgenta..am stat vreo 10-15 minute sa ne ia o tensiune(mai ales ei), alte 10-15 minute sa ne bage cineva in seama in camera de urgente, si apoi toot asteptam sa ne mai bage cineva in seama, sa ne mai zica una alta.I-au tot luat tensiunea, i-au facut electrocardiograma, i-au luat sange, in fine, s-au ocupat cat de cat si,poate si datorita faptului ca era numai personal tanar, au fost destul de dragute cu noi.Doar ca asteptam intre interventii ca mai beau si ele o cafea, o apa, un suc.
La un moment dat, pentru ca bunicii mele ii e foarte sete si nu puteam sa ies sa cumpar o apa sa nu o las singura, am zis sa intreb acolo de un pahar cu apa, poate reusesc sa ii fac rost.Le-am intrebat pe asistente (sau ce erau) de unde pot sa fac rost si ele mi-au ridicat,evident, din umeri,ca nu au pahare, si daca vreau sa folosesc un pahar la mana a doua de pe acolo.Cum nu aveam alte variante, m-am indreptat spre chiuveta,sama uit de un pahar,si m-am uitat la o canuta de pe policioara sa vad daca o pot spala sa o folosesc.M-am uitat inseamna ca am atins-o o secunda cu doua degete sa vad daca e goala,dupa care am vazut ca avea cafea in ea si am lasat-o la loc.Cand intorc capul, intalnesc privirea stupefiata a unei nebune care,oripilata,ma intreaba:
"-Dar chiar asa,puneti mana pe obiectele personale ale oamenilor???"
Am incercat sa ii explic si ca am atins cateva secunde doar urechiusa canii, ca ma uitam de un pahar gol si ca am scapat de lepra de luni bune,dar nu aveam cu cine sa ma inteleg...Am ramas fara apa.
M-am intors la bunica mea si am inceput periplul prin spital, la diverse sectii, pentru diverse investigatii.In fine, alte cateva ore petrecute pe holurile spitalului, finalizate cu o internare.
Cand ajunsesem la spital, a trebuit sa prezint la receptie acolo buletinul bunicii mele, sa completeze domnisoara cateva date. Dupa ce a luat datele,nu mi-a dat buletinul inapoi,iar eu am tot asteptat sa mi-l dea cineva inapoi, nestiind care e procedura. Inainte de a pleca cu colindul prin spital pe la diverse sectii, am intrebat cum se procedeaza cu buletinul,cand si cine trebuie sa mi-l dea inapoi, mi-au zis ca ala trebuie dat inapoi imediat,si sa ma duc la receptie acolo sa il iau.Ma duc acolo,ia-o de unde nu-i pe domnisoara,disparuse.Nu am mai asteptat,in ideea ca ma intorc mai tarziu sa il iau.Dar pentru ca a durat mai mult decat ne asteptam, am rugat-o pe maica-mea sa il recupereze ea.Doar ca..ia buletinul de unde nu-i.Nimeni nu stia nimic de el,ba chiar insinuau ca mi l-au dat.In fine,le-a pus pe toate alea sa caute de vreo 3 ori, nimic.Intrase in pamant.Ne obisnuisem cu ideea ca trebuie sa il dam disparut. Seara, am fost iar in vizita la Bubu, sa ii mai ducem cate ceva si sa o vedem, si..surpriza! La schimbul de tura,la 19.00, femeia de serviciu gasise buletinul ei ACOLO,LA GHISEU, si venise sa i-l aduca.:)No comment.
Asta cu medicamentele, ca nu au nimic in spital,nu o mai zic,nu?Ca asta se stie,nici nu ne asteptam la altceva,nici nu am gasit altceva.Nu au nici Algocalmin, si infirmierele spuneau ca pe unele sectii nu au nici seringi...
Deci o zi nu foarte buna.Plec de la spital pe la 15.00, 15 si ceva, ca trebuia sa il iau pe Razvan de la gradi.Ajung pe la si 10,si 15, dar imi aduc aminte ca fiind miercuri trebuia sa fie la cursul de Bune MAniere,asa ca mai stau in masina pana pe la fara 10, ca termina mai tarziu.Pe la fara 10 ma duc spre clasa,Razvan bine mersi se juca, impreuna cu vreo 6-7 colegi, fara nicio supraveghere,fara nimic.Se tranteau pe acolo, la fel ca data trecuta cand si-a spart barbia aproape,tot la gradi, tot nesupravegheat...M-am mirat ca erau singuri si ca terminase mai devreme bunele mainere, si l-am luat sa il schimb.
Cat eram pe hol, trece intr-o mare fuga domna educatoare, si dupa ce ne salutam , intreb daca Razvan a fost la curs sau nu, si imi arunca un "nu" in fuga.O mai intreb daca nu a fost pentru ca nu s-a tinut cursul sau nu a fost doar el si cu un "doar el" dispare repede in clasa.
Normal ca il intreb pe Razvan daca nu a vrut la curs,imi zice ca da a, vrut, dar ca nu stie de ce nu a a mers.Ma indrept catre clasa si o intreb pe doamna de ce nu a mers Razvan la bune maniere, si imi zice ca ..nu stie,ca nu a mai facut prezenta,si ca daca el nu a zis...
-Pai cum sa zica, doamna, ca e mic, nu stie el sa zica,poate nu era atent...
-Eh..asta e.Eu i-am aliniat,si daca el nu a venit..
-Pai aveti o lista cu fiecare la ce optionale merge..
-Pai da,dar...trebuia sa zica..
-Pai are 4 ani..ce sa zica?
-Pai ar trebui sa fie mai responsabil deja..ca are 4 ani..
-Pai tocmai!!Cat de responsabil sa fie la 4 ani???AR trebui sa ii ghidati dumneavoatra,ca de asta platesc in fiecare luna, sa mearga la cursuri..Nu mi se pare normala atitudinea asta..
-Eh..asta e..
Nu va mai povestesc cum am plecat de acolo, ca vedeam negru in fata ochilor, si m-am grabit sa plec,sa nu intru mai adanc in discutie, ca eu la furie sunt prea putin diplomata,si mi-e ca mai faceam naibii si circ gratuit acolo degeaba...Oricum, am plecat cu durere de cap si am trecut ziua de ieri in jurnal ca fiind una dintre cele mai grele din ultima perioada..:)
Si cum tot am ditamai blogul,zic hai sa imi vars naduful SI aici(ca mi l-am varsat si la D,si la sor-mea,si la maica-mea..)) )..asa ca iaca..v-am dat de citit.:)

joi, 4 noiembrie 2010

Can somebody help?

Am gasit o poza prin calculator, doar ca am o problema: nu mai sunt sigura cine sunt personajele...Daca cineva se regaseste in poza sau imi poate da informatii despre cele doua, m-as bucura. Mie imi par apropiate,deci ar trebui sa fie usor sa le (re)gasesc..