joi, 23 februarie 2012

Suparare mare

Sunt foarte suparata pe mine.Stiu,trebuia sa scriu postul cu acuzatia de furt,dar o las pe maine,ca acum nu am niciun chef.
Am citit mai devreme pe Facebook despre un tanar(22 ani) din Marea Britanie care vorbeste 11 limbi straine. 11!!!! Printre care si rusa,greaca,deci baiatul e..de n-am cuvinte!
Frate,si m-am gandit: eu ce naiba fac cu viata mea? Ce rost ii dau?Sunt atatea lucruri pe care imi place sa le fac,la unele sunt si ..bunicica..si ce fac toata ziua? De abia vorbesc o engleza amarata si ma chinui cu franceza asta de cateva luni..of..
Ma apuc de treaba,sa stiti..nu stiu inca ce treaba,dar ma apuc.Chiar acum.:D

miercuri, 22 februarie 2012

Ordine in dezordine

Sunt dupa o noapte totalmente nedormita,asa ca daca scriu haotic,sa-mi fie cu banat. Dar am vrut sa mai scriu, sa nu ma las iar pe tanjeala.(mama ce arhaisme imi induce nesomnul..)
Nu am putut sa dorm deloc,delocut.Habar n-am de ce mi se intampla asta.Nu mai pot sa dorm noaptea,asa ca pe la pranz mi se face rau de somn si trebuie sa dorm,asa ca noaptea iar nu pot sa dorm,asa ca..sunt praf. Si ma foiesc,si ma-nvartesc (:) ) si imi vine sa ma sui pe pereti.De obicei reusesc sa adorm pe la un 2,dar azi noapte am doborat recordul: cred ca am dormit 2 ore cap la cap. Noroc ca am gena buna,si sunt atragatoare si dupa o noapte pierduta.:D
Heei..dar sa ne concentram pe alte lucruri, nu pe genele si sprancenele mele perfecte. VINE PRIMAVARAAA! Ma uit pe geam si vad soareee,ceea ce instant ma remonteaza si ma face sa ma gandesc ca poate..poate ies si eu din hibernare. Ieri a fost chiar placut afara,am stat putin pe balcon si am simtit miros de nou,asa,de plimbari si parcuri si chef de viata si de treaba,lucru care s-a si intamplat,multumesc foarte mult,ca pentru prima oara dupa mult timp am avut chef de trebaluit.
Si apropo de trebaluit,am o chestie tare draguta(not!) sa va povestesc,dar nu acum,ca e musai sa ma duc sa mananc:)).  Bebelusul asta nou e mancacios(cu cine o semana?) si pofticios,frate!
EU,care toata viata mea am zis despre pofte ca sunt fitze, ca nu exista asa ceva decat ca forma de manipulare a barbatului sau ca scuza sa mananci ce/cat vrei,acum ma trezesc ca mi-e pofta de ciorba de burta( de unde naiba sa gasesc burta aici?), de fructe(fructe?!? eu?..e ceva suspect) si de alte alimente mai mult sau mai putin sanatoase la care nici cu gandul nu gandeam inainte.
Dar..ce e val ca valul trece,asa ca de ciorba de burta mi-a trecut,fructe bag la greu,insa,suc din ele included,de ce nu pot sa scap (inca) e masa de dimineata,asa ca ma duc sa dau al Cezarului ce-i al Cezarului,va pup si stati prin preajma,daca vreti sa aflati cum am fost acuzata de furt.:D



Vreau sa o salut pe Vivi,o veche prietena si colega,am aflat cu surprindere ca imi citeste blogul.:) Si cica ii si place.Deci double greetings.:))

joi, 16 februarie 2012

Deci :))

Daca ne ajuta Doamne Doamne si e totul bine, la sfarsitul lui august ne vom imbogati familia cu un bebelus.:) Sper ca de data asta totul sa decurga bine,pana acum agitatul din burtica e frumos si sanatos(cu toate ca are nasul cam mare:D). Toata lumea e fericita si nerabdatoare,mai ales Razvan,care a zis acum ceva timp "Dupa ce nastem bebelusul eu o sa il ingrijesc".:))Deci am si ajutor de baza.
Aseara am fost de l-am vazut iar si am fost uimiti de cat de activ era.Se enervase pentru ca doamna doctor care facea ecografia ii apasa ecograful pe spatiul lui si el nu mai avea unde sa se joace,asa ca se impingea nervos in sus,sa isi faca loc.Are deja personalitate:))
La urmatoare vizita(luna viitoare) vom afla,sper,si ce e,si chiar daca eu imi doresc un piic mai mult baietel,de cate ori ma gandesc la bebelusul asta il vad ca pe o ea.:)Ma gandesc numai la nume de fata,si am asa o presimtire ca va fi o domnisoara.Ceea ce va fi la fel de frumos,evident,si o noua experienta pentru noi.
Asadar,astea sunt vestile bune.Fingers crossed si va tin la curent.:)

miercuri, 15 februarie 2012

M-am tuns!:)

Ieri m-am tuns.Am intrat in coafor in ideea de a-l tunde pe Razvan,ca era cazul de vreo saptamana,dar pe principiul "Sa fim nebuni,la naiba!" m-am bagat si eu.
De mine s-au ocupat 3 fete: una m-a spalat pe cap,una m-a tuns si una m-a uscat. Cu spalatul pe cap a fost usor,chiar daca parul meu era foarte lung si (este) foarte des si ii umpluse chiuveta fetei,dar totul a mers bine.greseala numarul 1,insa: nu mi-a dat cu balsam.Big,big mistake.Parul meu este uscat si fara balsam e un fel de misiune imposibila.Ceea ce i-a ingreunat vizibil munca celei de-a doua fete,cea care m-a tuns si in prealabil a trebuit sa ma pieptene.:D In fine.Deja spiritele incepusera sa se agite un pic,cu fata aia mica luptandu-se cu parul meu mare si razboinic. M-a pieptanat,m-a tuns si m-a dat pe mana celei de-a treia fete sa ma usuce.Asta este,absolut de fiecare data,provocarea suprema pentru toate saloanele de coafura la care merg.Pentru ca parul meu e foarte,foaarte des.Si totul incepe la fel:
Domnisoara a impartit cu harnicie parul in cadrane si a inceput.Si a continuat. 5 minute.10...15...in prima faza, s-a inrosit toata si mici stropi de transpiratie au inceput sa i se scurga peste tot. A inceput sa fremete usor. Se muta de pe un picior pe altul si ofta des. Era agitata.
Apoi au mai trecut 5..10 minute.A doua faza a fost de enervare.Mi-am primit  perii in cap,pe fata si pe gat ,perii aruncate cu ura si disperare. M-a durut,dar am meritat-o.Asta imi repetam cand ma uitam la ea.Mi-o merit.Ce mi-a trebuit atata par?
Dupa alte cateva minute, a inceput sa oboseasca.Nu mai avea putere sa ma loveasca,si a inceput sa se balangane de pe un picior pe altul ametita.Era ca un beat euforic,doar ca prost dispus.Fata ii era in continuare rosie, era mai transpirata ca oricand,dar nu mai realiza ce i se intampla.Cred ca atunci a inceput sa se roage.Sa se termine odata, sa vina un cutremur,sa fac combustie spontana,orice...Nu s-a intamplat nimic,asa ca a trebuit sa continue.Trecusera deja vreo 40 de minute.Ultimile 20(de obicei totul uscatul dureaza 45 de minute,dar ea ,saracuta,era si novice) le-a petrecut in agonia trecutului si extazul celor 4-5 suvite ramase.Cred ca isi repeta in gand:"Poti sa o faci,mai ai putin,POTI!"
Si apoi..a terminat. A fost de parca si-ar fi revazut o dragoste pierduta.Fata i s-a luminat,a rasuflat usurata si o expresie de liniste i s-a asternut pe fata.TERMINASE.
S-a prabusit pe un scaun,iar eu am murmurat timida un "imi pare rau,stiu ca parul meu poate fi dificil"..Nu a mai avut putere decat sa zambeasca stins...
O sa trec si astazi pe acolo,intai sa vad daca e cumva poza mea la intrare cu vreun mesaj negativ menit sa nu ma mai lase inauntru,si apoi sa vad daca EA mai e acolo.Pentru ca daca nu si-a dat demisia,ei bine,eu o recomand,domnule.Inseamna ca are rabdarea necesara pentru orice client.

luni, 13 februarie 2012

Branzaaaaaa!!!

Am facut rost de branza.Mare fan,eu,insa nu mananc decat telemea de vaca,adica subiect tabu in Belgia.:)Au branza din orice animal posibil si imposibil,nu au telemea de vaca...The horror,the pain!!!
Exista branza cum imi doresc eu doar intr-un cartier indepartat,unde in weekenduri,cand e deschisa piata asta, e o tiganie..ceva de nedescris..E un magazin romanesc acolo,insa si-au extins serviciile,nu ofera doar produse alimentare romanesti,ci si muzica romaneasca.Super,nu?Doar ca e vorba de manele date la maxim, tigani si boschetari,mititei(1 euro bucata),mustarel si alte alea care te transpun instant in realitatea romaneasca.De la care noi am plecat,thank you very much,asa ca evitam sa mergem prea des la piata asta.Dar cand vine pofta,domnule,nu ai ce sa faci,si nu-ti ramane decat sa iti lasi acasa acte,carduri,telefoane,sau orice altceva de valoare,sa iti iei cu tine doar cativa euro,pe care sa ii tii in buzunarul interior sigilat bine, sa te inarmezi cu rabdare si un eventual fular sa nu inhalezi chiar tot mirosul ala de tigari ieftine si mititei scumpi si sa pornesti la drum.Cu metroul,caci gasirea unui loc de parcare acolo iti mai fura o ora din weekendul.
Dar in fine,trecem peste astea,asa cum am trecut noi duminica,si cumparam branzaaa!:)) mare fericire,mare..de ieri seara numai asta mananc: branza cu rosii si cu paine.:)
Dar nu ca mananc,infulec precum ciobanii,asa,la botul calului..Nu imi tai civilizat felii sa imi fac sandwich-uri,doamne fereste,as strica bucuria momentului si as muri si de pofta.:D
Nuu..eu  rup bucatoaie de paine,tai grosolan rosia, branza la fel,si le infulec ca si cum nu am mai mancat de pe vremea razboiului.Cred ca si un neiubitor de branza daca m-ar vedea ar pofti nitel..:)
Si mananc,mananc cu o poftaaaa...inchid cand si cand ochii si ma las transpusa in copilarie,vara,cand veneam de la joaca si mancam rosii delicioase de gradina cu painica proaspata si cu telemea de vaca..Mmmm...ce senzatie minunata! Ce gusturi simple,dar binefacatoare!
Acum cand scriu doar ce m-am ridicat de la masa,desigur.Asa ca simt inca gustul unic de zi fericita de vara,simplu si lipsit de griji!
Pofta buna va doresc!:)

vineri, 10 februarie 2012

Educatie?!?

Vroiam sa mult sa scriu postul asta,dar am zis sa mai astept,sa nu il scriu la cald,sa incerc sa fiu temperata.:) Ha!Eu?!?Temperata?:D Nu m-am temperat,asa ca..il scriu oricum.Scuzati-mi,in avans, patosul...
Toata lumea care ma cunoaste stie ca eu sunt total impotriva violentei asupra copiilor.Proprii.:D pentru ca nu mi se pare normal sa dai in copilul tau,consider ca poti face si altfel educatie.Acum,nu sunt eu nici pe departe mama perfecta,insa Razvan e un copil destul de cuminte si educat,zic eu :) si asta fara sa primeasca in viata vietilor lui o palma. Consider ca mai tare il doare daca nu il las la desene sau nu ii dau desertul preferat decat daca dau in el.Bataia nu face decat sa inraiasca copilul,sa il frustreze,si pe buna dreptate,pentru ca nu e corect sa te pui cu cineva care nu e de marimea ta. Ce sanse are o mana de om in fata ta,ditamai adultul? Sanse egale,pentru asta militez.:)
Inchipuiti-va deci,stiind putinul expus mai sus, cum mi-a cazut acum ceva timp cand, fiind intr-o vizita,am auzit urmatoarele:
-Toata lumea zice de fiica mea ca nu e educata,dar doar ea stie cata bataie mananca!
.......................................................................................................................................
Nu am putut decat sa bolborosesc incet..."a,deci bataia o educa??"..pentru ca era prima oara cand o vedeam pe vigilenta mamica si nu am vrut sa intru in dispute premature..
Deci pentru unii oameni bataia e educatie.Interesant.Eu am considerat mereu ca e doar o forma de slabiciune a celui mare, de recunoastere a infrangerii in fata celui mic si de neputinta.De fapt,cred ca este opusul lui "a face educatie" -cred ca este capitulare in fata faptului ca nu stii sa faci educatie.Si ce iti ramane atunci?Sa dai.
A! Ca uneori te enervezi asa de tare pe micul dracusor incat ITI VINE sa il pleznesti?Asta pot sa inteleg.Esti obosit,tracasat,in fine,ai si tu problemele tale si iti vine capac atitudinea lui,da,ok,se poate intampla.Dar ia o gura de aer,trimite-l in camera lui,numara pana la 10,sau orice te face sa te calmezi macar putin..nu da! Poate a avut si el o zi proasta,si vrea doar sa iti capteze atentia...
Ce am face daca atunci cand am fi batrani si neajutorati,pentru ca da, batranii sunt cel putin la fel de neajutorati(si cateodata enervanti) ca si copiii- am primi bataie de la copiii nostri,copii pe care odata i-am lovit pentru ca nu stiam a face altfel?Acum,cand nu mai suntem NOI in putere,ci EI? Ca na, roata se mai intoarce,are obiceiul asta..
In fine, vorbesc si eu sa mai imi zic oful.Stiu ca cei care citesc aici nu sunt violenti:) sau cel putin asa sper..:))insa as vrea sa putem,eu si cei ce imi impartasesc sentimentele,sa transmitem mai departe gandurile astea,poate poate schimbam ceva..macar poate cei ce isi agreseaza copiii gasesc timp sa analizeze situatia cu maturitate si sa isi dea seama ca gresesc...BATAIA NU REPREZINTA EDUCATIE!!
Va multumesc! :)

marți, 7 februarie 2012

Un banc dragut

..la care inca mai rad,si l-am citit acum 3 minute :)


Un psihopat tara un copil prin padure. Copilul incepe sa tipe:
-Mi-e fricaa!Mi-e fricaa!
Psihopatul:
-Tie ti-e frica?Dar mie,ca trebuie sa ma intorc singur?

:)))..mi se pare bestial..:)))

duminică, 5 februarie 2012

Recenta :)

Tati,uitandu-se la prognoza meteo:
- Hm,-5 grade..oare cum o fi maine?
Razvan,cascand:
-O sa fie bine...

sâmbătă, 4 februarie 2012

Mo omoara ca trebuie sa nascocesc un titlu mereu...

Domne', si ce chef aveam azi de scris,si ce de lucruri de zis..dar ma doare capul de azi dimineata si nu privesc cu drag decat peretele in care m-as infige repetat cu viteza.
Asa ca o lasam pe alta data cu beletristica,azi doar vreau sa semnalez dorinta-mi nestavilita de a face iar plimbari lungi prin diverse locatii, dorinta infranata de cele -10 grade de afara.
Ma enerveaza ca sunt asa...de la caldura mi se face rau si nu am chef de nimic, de la frig nu pot nici sa gandesc cum trebuie,daramite sa mai prestez diverse treburi..practic imi raman doar toamna si primavara(preferatele mele,de altfel), dar si astea trebuie sa fie moderate,evident..
Doamne si cand ma uit la copii(inclusiv al meu) cat de buna au termoreglarea..Razvan sta si acum prin casa doar in maieu si chilotei..ca zice ca are soba pornita in interior(l-a invatat tati treaba asta :) ) si nu are nevoie de haine.Iar eu tremur sub pilota,cu sosete in picioare...
Dar toti sunt asa,si asa am fost si noi cand eram mici.Imi amintesc cand ieseam la zapada,cum ne tavaleam pana eram acoperiti din cap pana in picioare si tot ne bulgaream,ne frecam pe fata cu zapada rece..si nu simteam frigul decat poate cand ajungeam in casa cu hainele ude.. Acum mi se face pielea gainii doar cand ma uit pe geam la centimetrul de zapada din curtea din spate...
Sa vina vremea frumoasa,deci,propun,sa putem sa iesim iar in parc(adica eu,ca baietii sunt si acum iesiti afara,la plimbare),sa pot sa ies din casa fara teama ca o sa intru in soc hipotermic..
Caldurica va doresc!

joi, 2 februarie 2012

Moments...

Astazi Razvan a ajuns de la gradinita mai inghetat decat Jerry cand il lasa Tom afara in zapada si apoi il dezgheta deasupra focului.A fost foarte rece zilele astea,dimineata sunt -7 grade iar pe zi -3. Stiu,in Romania sunt -19,insa noua tot ne pocneste fata de la ger.
Am ajuns acasa,el tremura tot, ii inghetasera mainile in manusi,picioarele in strampi si pantaloni..in fine,dardaia tot. Mi-a zis ca il doare burtica de foame, dar intai vrea sa se schimbe si sa se incalzeasca putin. Am ajuns in dormitorul nostru,unde e cel mai cald din casa,si s-a bagat sub pilota inca frisonand. Mi-a zis sa vin si eu,ca sunt calda, sa ii incalzesc picioarele. Cum de cand a crescut momentele de stat linistiti unul in bratele celuilalt sunt de cele mai multe ori sub amenintari, am zburat in plapuma inainte sa termine propozitia. S-a asezat cu capul pe bratul meu, cu manutele in mainile mele si cu piciorusele alea slabe lipite de mine.:) A adormit asa, uitand si de foame,si de tot...cu mine holbandu-ma la el zambind...e atat de frumos..si s-a facut asa de mare..nu stiu cand a crescut asa repede.La toamna merge la scoala...
Am stat o ora nemiscata, abia respirand, de teama sa nu il trezesc si sa stric momentul asta care din pacate e din ce in ce mai rar...el dormind in bratele mele cu mutrisoara aia atat de linistita...
Ah...stiu ca am mai zis-o,scris-o,oftat-o..dar ce pacat ca timpul asta zboara atat de repede si nu putem sa il tragem macar putin,de o maneca, sa mai zabovim asupra momentelor frumoase din viata noastra...ar putea sa recupereze cand avem probleme,atunci ar putea sa treaca mai repede si am fi chit...


Si pentru ca tot am devenit usor nostalgica, o sa inchei cu un ...in niciun caz nu as putea sa il numesc banc,indiferent daca asa se vrea sau nu,care circula acum pe Facebook si care azi dimineata mi-a dat lacrimile...nu are legatura cu dragostea parinte-copil,ci...:)


O fetita de 5 anisori si-a intrebat fratele mai mare:
-Ce e iubirea?
El i-a raspuns:
-Iubirea e atunci cand tu imi furi ciocolata din ghiozdan in fiecare zi si totusi...o tin in acelasi loc mereu...

miercuri, 1 februarie 2012

The monkey in me..

Foarte dragut ca am propriul blog..pot sa vorbesc toata ziulica nuumai despre mine..:) Asadar:
Eu am,printre nenumarate altele, aceasta calitate-defect: imit,fara voia mea, ca o maimuta. Daca imi place o expresie verbala, o adopt imediat.Vreo expresie faciala imi pare amuzanta? Hop si eu cu ea pe mutrisoara. Dar piesa de rezistenta o reprezinta faptul ca atunci cand vorbesc cu cineva in alta limba imediat ma adaptez la accentul respectiv. Ceea ce nu e intotdeauna rau. De exemplu,la cursurile de franceza,cand vorbesc cu profa, prind imediat accentul ei si vorbesc mult mai fluent limba. Cand vorbeam cu Amy,prietena americanca,in engleza, evident ca si engleza mea se imbunatatea vizibil,si se auzea frumos.
Ce sa ma fac insa cand...vorbesc franceza cu accent american,cum facea ea la cursuri?Sau cand, dupa ce am stat la coada la un magazin de haine in mall si in fata mea erau doua italience care au vorbit vreo 5 minute pana sa plateasca,atunci cand mi-a venit randul la casa era sa vorbesc in italiana? Cum sa explic oamenilor ca nu fac misto de nimeni,doar ca instinctul meu de primata isi cere drepturile?
Stiu: o sa imi imprim pe un tricou: Darwin rules! si o sa il port tot timpul. Eventual, cu asterix, o sa explic dedesubt la ce ma refer,si o sa rog persoanele care se irita usor sa ma ignore.:)
Da,asa o sa fac.Pana atunci,daca auziti ca mi-am luat bataie prin vreun magazin,sa stiti care a fost cauza...