miercuri, 27 octombrie 2010

Despre Razvan

Nu am mai scris de ceva timp despre el,asa ca in postul de azi o sa va povestesc ce a mai facut.Asta si pentru prietenele mele care ma intreaba de el.:)
Deci..incep prin momentul marcant al acestui sezon,si anume ca a luat bulina neagra.Da,soc si groaza,Razvan al nostru cel cuminte...:D Motivul pentru care a luat bulina(a luat-o teoretic,ca fizic a refuzat-o,a ramas la gradi) este ca si-a dat pantalonii jos in fata tuturor colegilor si a doamnei(bonus).Stiu,poate parea hilar,si acum,dupa cateva zile de la eveniment,mai zambesc si eu,dar in ziua respectiva am fost tare rusinata si suparata pe el.:)A zis ca nu stiu la ce coleg vazuse si..i s-a parut o idee buna sa faca si el.Asta cu ideea buna o zic eu,nu a zis-o el.Important este ca a avut si tati o discutie cu el,de la barbat la barbat asa,si de atunci nu a mai facut nimic de genul asta,iar cand l-a intrebat bunicul de ce a luat bulina neagra nici macar nu a vrut sa ii zica,a zis ca e rusine.:)
Apoi..o faza draguta a fost cand imi explica mie D, ce ii facuse unui pacient,ca i-a decupat mucoasa,si urma sa ii mai faca nu stiu ce,iar Razvan ne-a intrebat ce e mucoasa:o fetita care are muci? :D A fost tare dulce.
Asa..faze dragute face toata ziua.Ne face declaratii,mai nou in limbi straine,si ne striga mother si father prin casa.:D
I-a zis maica-mii ca ar trebui sa faca exercitii,ca are burtica,si pe mine m-a intrebat intr-o seara de ce mananc sandwich,nu am zis ca vreau sa slabesc?:D Mi-a stat in gat..:)
Seara nu mai vrea sa doarma cu nimic in pat,ca zice ca e barbat.Si are o prietena la gradi,despre care face declaratii cum ca e indragostit.Se tin de mana si imi zice cateodata ca sunt frumoasa ca ea.:D
E tare dragut..si ma bucur in fiecare zi de el si de tot ce face si zice.O sa imi notez mai des ce zice,ca eu cu memoria mai slabut,si o sa mai postez pe blog,sa ramana pentru cand va fi mare.:)
Ma indrept spre casa acum,ca azi ii fac mucenici,comanda speciala de toamna,cu scoicute.:)V-am pupat!

vineri, 22 octombrie 2010

Lasciate mi cucinareee...

Si anume: bruschete,paste carbonara si panna cota.:D
E seara italiana this Saturday, asa ca trebuie sa scoatem gondola gonflabila din dulap, sa downloadam niste Toto Cutugno si Eros Ramazzotti si sa ne ingrasam.
Am renuntat la pizza din motive evidente-mancam toata ziua si oricum asta de casa nu iese la fel ca aia facuta in cuptor meserias(cu toate ca imi amintesc niste seri reusite cu home made pizza)
Sunt in continuare foarte incantata de serile astea, motiv pentru care si oblig oamenii sa ia parte la ele.:D Nu ma dau in cale de la nimic..santaj sentimental, amenintari cu mancare buna, linguseli dulci..:)..public sa fie.
Ciao a tutti,zic!

luni, 18 octombrie 2010

Ca de luni,asa...

De dragoste

Nu mă lăsa, aşează-mi-te-alături
Şi ţine-mi capul strâns să nu tresar
Când somnul bont la care-s condamnată
Se-ascute, răsucindu-se-n coşmar;

Cuprinde-mi tâmplele în palme-aşa
Cum ţii să nu se verse un potir
Şi pune-ţi gura peste gura mea:
Inspiră ţipătul care-l expir,

Să nu se-audă hohotul de plâns
Ce-şi hotărăşte trupul meu contur;
Îmbrăţişează-mă să nu mă smulgă
Valul de spaimă care creşte-n jur

Şi duce totul, şi în urma lui
Rămâne doar moloz şi ghilimele,
Şi se chircesc bolnave şi se sting
Şi soarele şi celelalte stele...

Ana Blandiana

joi, 14 octombrie 2010

Prietenie pe muchie de cutit

Mi-a zis sora mea cea cititoare de presa ca a citit undeva ca prieteni iti faci pana pe la 25 de ani.Dupa..mai slabut.Si i-as fi dat dreptate,pana acum ceva timp,pentru ca nu mi-am facut nicio prietena noua de cativa ani buni.Ba, mai mult, am pierdut vreo doua. Dar c'est la vie..mergem inainte.
Insa asa cum se intampla aproape intotdeauna, sunt exceptii ce confirma regulile,si asta mi s-a intamplat si mie de curand, cand asa, pe neasteptate, mi-am facut o prietena,chiar daca deocamdata nu ne-am intalnit in persoana. Si,dupa ani de zile, m-a uimit cat de bine te poti intelege cu cineva, cum descoperi zeci de lucruri in comun(chiar si inaltimea:D) si cat de repede se leaga o prietenie atunci cand exista compatibilitate. Deci myth busted, iti poti face o prietena si la...26 de ani..:D
Apoi, cam in aceeasi perioada, am redescoperit compatibilitati cu o fosta colega, cu care nu am avut prea multe in comun in perioada liceului,dar cu care se pare ca ma inteleg foarte bine acum, dupa atatia ani.
Si iata cum, desi in mod misterios pierd legatura cu persoane dragi din motive neintelese de mine, tot misterios (re)iau legatura cu noi orizonturi.:)
Si ma bucur.Si de legaturile ce se infiripa incet incet,dar si de persoanele care imi sunt alaturi de ani de zile, prietene dragi cu care ma simt minunat.


Altfel..frig,domne,frig...:(

luni, 11 octombrie 2010

Ce mult as vrea...

...o casa si mai ales o curte mare.Stiu ca stiti,toata lumea care ma cunoaste cat de cat stie,o strig in gura mare,dar ce,nu am voie sa mai zic?Ca de-asta mi-am facut blog...sa scriu ce vreau.:)
As cultiva rosii, ardei, cimbru, busuioc..:D de toate.As avea un cais, un cires, un mar si un par.Si struguri,poate. Si tot felul de verdeturi. Si flori.Flori frumoase,care sa stea inflorite o perioada cat mai lunga.Si gard viu.Si poate un ochi de apa.Si hamac.Musai hamac.
SI cand ar fi frumos afara soarele ar inunda bucataria cu un perete din geam,si noi am servi masa uitandu-ne pe geamu si admirand verdele.Si cand ar ninge afara am sta cu o ceasca de ciocolata calda in mana si ne-am uita cum totul devine alb.Si toamna...toamna am admira frunzele cum cad,si ne-am uita la Razvan cum se joaca in curte cu prietenul lui, Bobby(asa vrea el), un labrador auriu superb.Si ne-ar umple inima de bucurie sa il vedem ca e fericit.Iar primavara..eh..primavara e alta poveste..ne-am dezmorti o data cu natura si ne-am face planuri,sperante...
Nu am nimic acum.Doar o familie frumoasa.Dar stiu ca le voi avea si pe celelalte.Fara doar si poate.E doar o chestiune de timp.
Pana atunci, visez...

joi, 7 octombrie 2010

Mexican food

Ooff..greu..v-am zis ca sambata avem seara mexicana,si azi m-am uitat sa vad ce sa gatesc.Frate,daca nu au oamenii astia la feluri de mancare...cu tone de retete..foarte greu sa te opresti doar la cateva.De azi dimineata ma chinui.:D
In final m-am hotarat: quesadillas(suntem mari fani,e bestial aperitivul asta), burritos si churros ca desert.Sa vad si de bauturi,ceva,daca incropesc si vreun suc de cactus, sau trebuie sa ne rezumam la tequilla..:))
De abia astept!:)

luni, 4 octombrie 2010

Bouzoukia night

Trebuie sa va povestesc despre cum mi-am petrecut seara de sambata.:)
Totul a inceput cand grecul meu de acasa a auzit ca urmeaza sa vina Antonis Remos in Bucuresti,sa concerteze.Fericit, m-a anuntat despre concert si m-a intrebat daca vreau sa merg, cunoscut fiind faptul ca sunt un pic sensibila la tot ce are legatura cu Grecia in afara de mancare.:D Urma sa mai vina si un prieten de-ai lui cu iubita, in fine, se preconiza o seara buna.Am dat semne ca sunt interesata(chiar daca nu eram foarte entuziasmata) si l-a rugat pe prietenul lui sa ne cumpere bilete. Buunn..zis si facut..astea se intamplau acum vreo 2-3 luni.Concertul trebuia initial sa fie in septembrie,parca.Intre timp s-a anuntat ca va fi pe 2 octombrie si s-au pus in vanzare biletele.Am facut si noi rost de ale noastre, insa intre timp finantele au ramas cu mult in urma si ne ajungea cam mult sa plecam,asa ca ne-am hotarat sa vindem biletele, in ideea ca pe langa cei 200 de ron trebuia sa mai dam si pe benzina, mancare,etc. Deci din "hai ca mergem!" am ajuns la "hai ca nu mai mergem!". Ati vazut ca am pus anunt si pe blog, am pus si pe facebook, biletele nu se vindeau.Pentru ca tot dadusem banii pe ele, "hai ca nu mai mergem" se indrepta periculos spre un "hai ca totusi mergem, ca oricum pierdem banii".Sambata dimineata nu vandusem inca biletele,asa ca ne pregatem de drum,eu din ce in ce mai putin incantata,pentru ca intre timp prietenii ceilalti nu mai puteau ajunge,deci urma sa fim doar noi doi,banii in continuare nu ne impingeau de la spate..in fine.
Pe la pranz..surpiza..primim un telefon si gasim sa vindem biletele.:) "nu mai mergem it is". Fa-ti planuri de sambata seara loco, respectiv mexican night.:D
Pe la 3.30 primeste greculmeudeacasadezamagitdarfoaaartenorocos un mail prin care e anuntat ca a castigat un concurs la care participase cu cateva zile inainte si deci are o invitatie pentru doua persoane la concertul Antonis Remos.:D "mergem,mama ma-sii,ca o fi vreun semn daca tot se invarte concertul asta pe langa noi".Asa ca am facut rost si de o sora dornica de distractie si am plecat la drum, putin mai tarziu.
Am ajuns..intrarea trebuia sa fie incepand cu orele 23.00,abia la 23.40 ne-au dat drumul.Nervosi,inghetati, am intrat in club Kristal(noul sediu abia inaugurat) unde am avut parte de o alta dezamagire..erau numai mese, muulte mese inghesuite si toate rezervate, si niciun loc de stat la bar sau prin alata parte.Noroc ca am sot descurcaret si ne-a facut rost de niste locuri super.:)
Trece timpul, trece,trece..clubul se umplea mai ceva ca un pahar de bere vara,dupa un gratar. Pe la 1 noaptea..era full.Dar full, nu mai aveai loc sa arunci un ac.
Noi-in continuare nervosi, ca nu incepuse muzica, ca o apa plata era 15 lei..nimicuri din astea.:) Si pe la 1.30 incepe concertul,direct cu Antonis, cu toate ca intelesesem ca urmau sa mai fie si alti invitati.Nu au mai fost,in afara de o tipa care semana cu Shakira si cu care a cantat el la un moment dat.
Ei..si de aici..totul s-a schimbat.Toti nervii, incordarea, nerabdarea ...totul s-a transformat in cea mai frumoasa petrecere la care am fost vreodata.Pentru ca nu, nu a fost un concert obisnuit,a fost o petrecere la care eram toti prieteni(toti 300 cati eram acolo), la care toata lumea canta, dansa, se imbratisa si se simtea bine.A fost o noapte extraordinara, unde s-a aruncat cu flori, servetele, s-a baut mult(muuult de tot-de unde poate si atmosfera asta:D ) si unde cred ca toata lumea s-a simtit minunat.
S-a terminat la 5 dimineata,cel putin atunci am plecat noi, el era la un bis, noi eram rupti de oboseala,am dormit de la 8.30,cand am ajuns in pat,pana la 10.30,si de atunci tot povestim si recomandam petrecerle grecesti.:) Asa ca va recomand si eu,voua, sa mergeti macar o data la o bouzoukia, sa vedeti cum e.


vineri, 1 octombrie 2010

Food addict

Mda..that's me.And many others, I know. Dar de mine ma doare.:D Mai nasol e ca imi place si sa gatesc, si culmea necazurilor e ca imi place CE gatesc.:)) Cu mici exceptii,cand gatesc porc(si carnea de porc nu imi place) sau le fac baietilor clatite pe care nu mai pot sa le mananc(de atatea ori am facut)sau gaufre..si chiar briose..la care mi-am facut norma,cred. In rest,imi place tot. O avea legatura si cu faptul ca de obicei gatesc NUMAI ce imi place mie?Hmm..nu s-a demonstrat..
In fine,ideea e ca am perioade in care pot sa ma abtin de la diverse, si perioade in care mi-e pofta si de carcalaci.Stiu,dura comparatia,dar trebuia sa imi revin,ca in timp ce scriam ma gandeam la niste tarte cu fructe.:D
Si,colac peste pupaza, am initiat si un proiect :)) la noi acasa cu seri cu specific.Adica, in fiecare sambata seara gatesc cu specificul unei tari.Am avut seara turceasca, cu ayran, kumpir, kebab si baclavale, unde am ascultat si muzica turceasca..deh..asa se cadea...si am avut ocazia sa port papucii adusi din Turcia de ai mei.:D
Acum ne pregatim de mexicana,cred, ca vroiam sa facem greceasca dar am zis sa mai treaca putin timp sa ne revenim dupa concediu.:D Inca suntem sub influenta Thassosului si vrem sa mai pastram amintirea de acolo vie o perioada,cu mancarea originala.:)
Mda..asa ca indiferent cum o dau, tot cu mancarea ma intalnesc.Noroc cu sport si sanatate, traiasca banda,ca altfel..:)
Dar cum sa te bucuri altfel de viata decat savurandu-i micile placeri?:D