luni, 28 iunie 2010

Amsterdam

Pai cum sa incep?Mi-a placut Amsterdamul.Mult de tot.Si asta din mai multe puncte de vedere.In primul rand pentru verdeata.E un oras verde, cu apa, copaci, ciripit de pasarele si liniste.Si curatenie,desigur.Si cum eu sunt fan toate astea, nu aveam cum sa nu ma indragostesc de el.
Apoi..Red Light District.:D Libertatea la ea acasa, dupa toate definitiile.Sex, droguri, prostitutie,toate asa legale incat nu mai pare nimic iesit din comun.Si cu toate astea, nimic nu te face sa nu te simti sigur. Si asta nu pentru ca ar fi plin de politie, cum citisem pe net inainte sa ajungem acolo,dar pentru ca pur si simplu nu venea nimeni la tine, oricat de drogat sau beat ar fi fost,sa te deranjeze.Fiecare isi vedea de treaba lui,ceea ce era foarte ok.
Mancare buna, accesibila, preturi bune si la hainute(chiar daca nu erau reduceri inca), viata relaxata si frumoasa.
Dupa Amsterdam am fost si prin Rotterdam, apoi am plecat spre Belgia, unde am inceput cu Anvers, am continuat cu Bruges si am terminat cu Bruxelles.
Pe scurt, Rotterdamul este foarte frumos,modern,cu cladiri inalte si noi, gen Dubai dar varianta populata.:)La fel de curat, ne-a facut o impresie buna,mai ales partii conservatoare a grupului,care l-a ales in favoarea Amsterdamului.:) Eu si cu partea mai tanara :D am ramas la prima varianta,orasul-in-care-poti-face-orice-si-tot-in-legalitate-esti.
Bruges-ul este un oras frumos spre foarte frumos, de basm,dar foarte scump.Mancarea aproape dubla fata de Amsterdam, hainele de 3 ori mai scumpe,dar merita vizitat o data pentru aerul sau boem.
Si, in final, Bruxelles, capitala europeana atat de discutata care mie nu mi-a lasat nici pe departe o impresie fantastica.Murdar pana la extrema, aglomerat(nu ca asta ar fi de rau neaparat), cu tot felul de oameni, tot felul de cersetori(guess ce nationalitate aveau?)
In fine,azi nu prea am talent (sau chef) la scris,asa ca las imaginile sa vorbeasca de la sine.Enjoy!

Amsterdam





Bunul simt...eheee...demult...

Inainte sa pun poze din excursia din care ne-am intors de muult timp am un lucru pe care ma tot chinui sa il scriu de ceva timp.So it's now or never.:)
A observat cineva(dintre cei ce sofeaza) cum la trecerile de pietoni intotdeauna oamenii in varsta sunt cei ce se grabesc sa treaca, sa nu deranjeze,si aproape alearga de la un capat la altul,pe cand pi..tipoancele merg agale de parca trecerea ar fi proprietate personala de la taticul si mamica lor?
Serios vorbesc..la noi asa e.Dupa ce am observat asta am inceput sa urmaresc anume sa vad daca m-am inselat sau nu,si in 90 la suta din cazuri asa e.
Batranica ce isi cara sacosele goneste abia tragandu-si sufletul iar pisi isi numara pasii parca incercand sa vada cat de incet poate sa traverseze.

vineri, 11 iunie 2010

Si inca ceva

Am doua probleme pe ordinea zilei,fara legatura intre ele,dar la fel de suparatoare.:)

1. Pentru ca sunt o gospodina aproape desavarsita :D m-am apucat sa imi cultiv plante aromatice pe balcon. Am luat doua tipuri, mi-am cumparat pamant de flori, le-am udat la doua zile, le-am ferit de musculite, le-am aratat dragostea mea, si iata ca a venit vremea sa culeg roadele.In curand o sa pot sa tai din ele si sa pun in mancare.
Acum..am o singura problema:nu mai tin minte ce-am cultivat.:D Sa mor daca mai stiu ce plante sunt.Stiu ca nu sunt menta, cimbru si nici rozmarin,pentru ca de astea cumpar si stiu cum arata.Ce am eu insa....nu seamana cu nimic din ce stiu eu.
Asa ca tre sa caut un atlas botanic,ceva..sa vad ce am crescut la san.Nu de alta, dar e destul de important sa stiu ce pun in mancare, sa nu modific gusturile.:)
So...asta e.Doar daca nu e cineva extraordinar de talentat la plante aromatice, caz in care as putea sa fac poza la ce am eu pe balcon si voi sa recunoasteti personajele.:)


....muzica ambientala ca sa iesiti din starea indusa de plantele mele aromatice si ne indreptam incet spre a doua situatie...


2. Mie imi plac glumele.Tare.Si eu, pe persoana fizica, sunt glumeata.Asa ca inteleg o parte din ele.Insa e o mica mare diferenta intre glumele bune si alea idioate.
Cum ar fi sa scoti tubul de vopsea blonda din cutie si sa pui unul cu vopsea saten inchis.Gluma asta nu mi se pare buna, mai ales ca nu aveam(de acum cu siguranta o sa fiu mai atenta) obiceiul sa verific daca e acelasi cod si pe cutie si pe tub.
Si ieri am fost sa imi iau vopsea, doar pentru radacini, sa imi protejez podoaba.:)
Si dupa 10 minute de la aplicare mi-am dat seama ca se inchide,si se inchide,si nu se mai opreste.Asa ca am dat fuga si m-am spalat pe cap..insa din pacate prea tarziu, ca deja eram culoarea maturii folosite...
Asa ca nu am ras deloc, idiotule sau mai degreba idioato care ai facut gluma asta.Ca daca te-ar duce capul o secunda ai constientiza ca daca pui o vopsea inchisa la culoare pe parul blond reprezinta aproape o infractiune. Asa ca un calduros drop dead, din partea mea.
Si azi ma duc sa imi iau vopsea cu factor de decolorare,sa incerc sa refac traseul initiatic si sa trec relativ neobservata in excursia ce va sa vie.

Poze serbare

Am pus si pe Facebook,dar nu strica..:)
Asa a fost ariciul nostru la serbare,unde vreau sa mentionez ca s-a descurcat admirabil.:)












marți, 8 iunie 2010

Cam atat.

Nu stiu daca am mai scris aici,dar la serbarea de sfarsit de an Razvan e arici.Si pe cat de dragut pare personajul,pe atat de greu mi s-a parut de facut rost de costum.Pe net am gasit doar vreo 2 costume, oribile amandoua, asa ca m-am hotarat sa ii fac.Norocul meu a fost ca am o colega de munca ce a facut croitorie vreo 17 ani asa ca m-a ajutat cu taiatul si cusutul costumului, dupa care mie mi-a revenit partea migaloasa:cusutul tepilor.S de vreo doua zile cos doar la tepii de pe cap, ca pe aia de pe corp i-am rezolvat mai usor.
Inteleg acum de ce vrea toata lumea sa fie print/printesa.:)Pai.. i-ai trantit un costum pe care il gasesti usor la magazinele de profil si ai scapat de-o grija.Ce mare lucru sa gasesti un costumas frumusel imbunatatit pe ici pe colo cu elemente princiare?:) Ariciul, tata, e mare arta.Aricii sunt deosebiti. Cu botul alungit, cu ochisorii ca doa margelute(ups..ghici cum are ochii si costumul nostru?:) )si cu milioane..dar ce zic eu milioane..catralioane de tepi..:)
In fine..maine e evenimentul,si sper sa iasa bine si sa nu aiba domnul pogonici emotii,ca stiu eu o anumita mama care sigur va avea.
Dupa care o sa plecam in concediu(luni) si ma intorc cu forte proaspete pe 21.Asta sa nu ziceti ca nu v-am zis!
Fiti cuminti!

marți, 1 iunie 2010

Tantarul

Tantarul este o specie de insecta adaptata la mediul urban.La unele specii, la femela, nu se produce maturizarea oualor fara consumarea sangelui de mamifere. Femelele pot trai pana la 24 de ore, maxim o saptamana, iar masculii pana la 3 saptamani, mai ales daca sunt in apropierea apelor.


Am inceput sa citesc despre tantari, sa invat despre ei, sa ii cunosc...sa stiu ce e in mintea aia diabolica a lor,pentru ca nu ii mai suport.Asa ca vreau sa ii distrug.Eu prima, inainte sa ma distruga ei.Psihologic.:D Ca au inceput deja.
Vreau sa inteleg cum se pot ascunde atat de repede cand aprind lumina si mai ales UNDE se ascund de nu ii gasesc nici cu infrarosii.(Nu, nu am infrarosii, dar mi-ar placea .Poate fac o investitie, sa ii prind pe nemernici mai usor).
Azi noapte, de exemplu, am avut parte de sport extrem. Mosquito hunting.O ora intreaga ne-am chinuit, si eu si sarbatoritul(LA MULTI AAANI, honey-bunny) sa prindem un bazaitor pe care il simteam, il auzeam, si cand aprindeam lumina...puf!Disparea. Si da-i,si lupta, neicusorule, cauta-l pe infractor...nimic..parca il inghitea pamantul.
Abia dupa o ora, dupa mai multe strategii puse la punct de doua minti obosite si razbunatoare, am reusit sa il prindem.Ce mai bucurie,ce mai imbratisari, ce mai felicitari...mai ceva ca de Ziua Independentei la americani.
In fine..pe la 1.10 am reusit sa ne relaxam si sa ne intindem iar oasele obosite si ale unora imbatranite(LA MULTI AAANI!:D) si sa ne spunem, pentru a 10-a oara, noapte buna.
La nici 5 minute dupa, ce se aude in linistea noptii si respectiv in urechile mele fine si obsedate de zgomotul cu pricina? Mhmm..Bzzzzzzz....
Un altul, probabil ca o femela care vroia sa se reproduca...sau..ma rog..sa maturizeze niste oua...s-a gandit sa o faca exact atunci si asta cu ajutorul meu.Asa ca dupa ce m-a ciupit de spate mai cauta ceva marfa, sa duca si acasa,la copilasi, probabil. Am aprins iar lumina, ochii deja imi scanteiau ca in serialele cu extraterestri(as cita unul, dar nu le urmaresc si nu stiu niciun titlu :D) cand ...Poc!Norocul a dat peste mine si ceasul mortii peste femela insetata de sange si paac! i-am tras una dragutei care se asezase exact langa capul meu.
L-am trezit pe sarbatorit pentru a-mi fi partas la victoria repurtata asa rapid...si in sfarsit m-am culcat.
Dar azi m-am trezit cu un plan.O sa citesc despre ei, o sa ajung sa patrund in mintea lor, sa stiu ce si cum gandesc, si cand le e lumea mai draga...Vaf-vaf!O sa ii extermin.
Da-da,asa o sa fac.Bine, ar mai fi si planul ala cu plasele de tantari, dar ala nu functioneaza intotdeauna.Si nici ala cu pastilele Raid nu a parut sa functioneze aseara,pentru ca astia sunt generatia Cernobal, s-au obisnuit cu toate.Trebuie gasit ceva mai puternic.
Hmm..ma duc sa ma mai documentez.Va tin la curent.Nopti linistite, pana atunci!