joi, 17 decembrie 2009

Unde esti,copilarie?

...Acum 20 de ani...

E iarna.Afara a inceput sa ninga si ma uit pe geam de parca e prima oara cand vad zapada in Constanta.Ma gandesc unde am sania, cum pot sa o scot mai repede afara.Fulgii mari imi provoaca o bucurie de nedescris, asa ca de abia astept sa termin toata treaba de prin casa(teme, invatat, diverse) si sa fug afara, in albul prietenos. Toti prietenii mei,daca nu sunt deja afara,asteptand, se grabesc,la fel ca si mine, sa iasa din casa.
Termin repede si ies alergand.Zapada prietenoasa ma asteapta, si incep sa alerg fericita de colo-colo, cautand locuri cu zapada proaspata. Facem bulgari, ne trantim, zapada parca nu ne mai ajunge,cu toate ca e peste tot:in par, in haine, in buzunare...
Stau afara cat pot de mult, si abia dupa ce se intuneca si ma striga de o mie de ori sa vin in casa ma indur sa parasesc locul de joaca atat de prietenos...
Intru in casa imbujorata, obosita,dar fericita ca am avut o zi atat de frumoasa.Adorm zambind, cu gandul la ziua urmatoare, la zapada,la tot...


...Zilele noastre...


E iarna.Afara a inceput sa ninga si ma uit pe geam dorindu-mi sa fie ultima oara cand vad zapada in Constanta.Ma gandesc la cauciucurile de iarna pe care nu le am si injur.Fulgii mari ma fac sa imi doresc sa imi smulg parul din cap, asa ca imi fac de lucru cat pot de mult in casa, evitand sa ies.Toata lumea sta prin casa, evitand traficul,poleiul si nebunia.
Termin intr-un final si ies incet. Idioata de zapada e peste tot, parca vrand sa-mi faca in ciuda. Imi scot,intr-un final,masina de sub troiene si pornesc usor. Ajung unde am treaba, caut loc de parcare.Nu gasesc,mai caut.Ma invart 10 minute si in final parchez.Lateral,asa ca injur iar. Ies din masina si zapada rece imi intra in ochi, in par, in haine.Sunt nervoasa.
Termin cat pot de repede treaba si ma grabesc inapoi, la caldurica si adapost.
Intru in casa imbujorata, obosita si nervoasa ca am avut o zi de ...#a&at.Adorm injurand, cu gandul ca ziua urmatoare o iau de la capat.

miercuri, 9 decembrie 2009

Prietenie pe muchie de cutit

Bine,ma...de o luna ma chinui sa scriu ceva despre prietenie, prieteni si alte intamplari..si tot nu gasesc timp sau inspiratie.Gata!Pana aici mi-a fost...Purced chiar acum..(apropo de purced, am auzit ieri un cuvant pe care nu il mai auzisem de muuult..scranciob...primeste ...laudele mele cine stie ce inseamna...:D l-am auzit la desene..:)) )
Asa...ziceam de prietenie..Pai pentru mine, ca pentru multa lumne, probabil, inseamna foarte mult.Un prieten bun este un ajutor puternic la bine dar mai ales la rau. De asta nu inteleg cum se poate termina o prietenie de cativa ani in cateva zile, poate chiar ore sau minute. Am cateva exemple de prietenii ce durau de ani de zile si care s-au..dizolvat rapid, unele fara macar vreun motiv anume.
Sa va zic.Primul exemplu: doi oameni erau prieteni de ani buni.Se sfatuiau cand aveau probleme, ieseau in oras, isi impartaseau bucuriile si tristetile.Intr-adevar, unul din ei era cam neserios, dar celalalt il accepta asa cum e, spunand ca nu poti schimba oamenii, ci trebuie sa ii iei asa cum sunt, sa ii accepti cu bune si rele.Pana intr-o zi, cand a fost ziua de nastere a unuia dintre ei.A celui mai ingaduitor.:)Si, cum era normal, printre alti invitati speciali s-a aflat si prietenul lui bun, pe care il astepta cu placere si care i-a confirmat prezenta de cateva ori.A venit seara cu pricina, au sosit invitatii, mai putin prietenul lui cel mai bun, care, abia tarziu in noapte, i-a dat un mseaj sa ii zica,pentru a cata oara..ca nu ajunge.Atat.Fara explicatii suplimentare.
Asa ca omul nostru s-a suparat si, incercand sa ii transmita asta prietenului lui, nu l-a sunat cateva zile,asteptand explicatii.
Ghiciti ce?Prietenul lui nu a mai sunat.Niciodata.A lasat-o asa, neconsiderand important sa dea vreun semn de viata, sa explice sau sa repare ceva.Si-a vazut de viata lui.Dupa cativa ani buni de prietenie in care de cate ori avusese nevoie de ajutor apelase la prietenul lui, indiferent de ora sau situatie.Punct.
Acum cateva zile,cei doi s-au reintalnit.Intamplator.Dupa 6 luni de pauza.Si cand s-a intamplat asta, cel care nu mai sunase s-a comportat in continuare ca si cum nu existase niciodata vreo problema, si i-a reprosat celui "abandonat" ca nu a mai dat niciun semn de viata...Cam trist,nu?
Cazul numarul doi :D aduce in discutie doua prietene bune, cu o relatie la fel de lunga la activ, cu bune si rele impreuna. Una dintre ele urmeaza sa se marite, asa ca spune vestea tuturor si se asteapta, cum e normal, ca toti prietenii sa ii impartaseasca bucuria.Inclusiv buna ei prietena, care insa, putin mai alintata decat ar trebui la varsta ei, se simte pusa in umbra de evenimentul ce urmeza sa aiba loc.Asa ca isi anunta prietena, viitoarea mireasa, ca nu poate ajunge la nunta, ca...nu se simte bine.O anunta asta cu vreo 2 saptamani inainte, datorita calitatilor ei de clarvazator. Aici,intr-adevar,povestea e mai lunga, insa ideea principala ramane tot ...lipsa reciprocitatii prieteniei.
Nu anunge nici la petrecerea burlacelor, fiind plecata la munte, si...surpriza...in ziua nuntii nu vine nici macar la biserica, sa o vada,cel putin din umbra, pe cea mai buna prietena a ei mireasa...Scuzele si lamentarile de dupa nu mai prezinta importanta.
Al treilea caz si cel mai important pentru mine il reprezinta situatia cel putin ciudata in care ajung sa se afle doua prietene legate candva puternic prin sentimente si amintiri.Pare ca nimic nu le va desparti vreodata, cu atat mai mult cu cat au mai trecut printr-o cearta prosteasca si si-au promis ca nimic nu le va mai desparti. Cu toate astea, apare o situatie in care una din ele ii datoreaza ceva celeilalte, si singura solutie pe care o gaseste este ...sa se ascunda.Si sa nu mai vorbeasca deloc cu prietena ei, chiar daca aceasta defineste prietenia lor si nu numai chiar prin a impartasi bucurii dar mai ales necazuri.
Nici aici povestea nu e spusa pe de-a-ntregul, e rezumata doar la ideea principala, insa .in final..asta conteaza,nu? Sa vezi ca totusi omul de langa tine, pe care crezi ca il cunosti atat de bine nu e chiar cine crezi tu ca e.
Concluzia? Prietenia este ceva deosebit, cu o singura conditie:sa fie reciproca si sa existe comunicare la orice nivel.
In rest...pace!

vineri, 4 decembrie 2009

ANUNT EXTREM DE IMPORTANT*

Caut cap. De manechin.De plastic(cu toate ca, daca se ofera cineva...). Am zapacit gugalu' de cat am cautat o capatana pe care sa-mi expun si eu talentele. Am gasit intr-un singur loc, la niste meseriasi din Cluj. Fericita,am dat comanda pe net. Un cap de femeie.Atat mi-am dorit.
M-au sunat peste 4 zile, ca mi-a intrat comanda in spam.
-Nu-i nimic, imi trimiteti acum.Una bucata cap.
-Sigur.Cum vreti sa vi-l trimitem?
-Pai as prefera prin posta, ca ajunge mai ieftin.Se poate?
-Siiiigur...Pai e mai bine asa, ca prin curier va ajunge mai scump transportul decat produsul.
-Super.Aveti adresa mea,da?
-Aaa..nu stiu.O avem,da,insa...sa stabilim intai cum va trimitem produsul...
-Pai..prin posta...?!?
-Pai...mai bine va trimit un OP,ca asa,cu posta,ma compliiic...trebuie sa merg la pooostaaa....
-Pai..de asta v-am intrebat de posta,daca se poate,si ati zis ca da...
-Pai nu,mai bine nu...
-Ok..deci ce posibilitati am?
-Pai..ar fi prin curierat,dar va ajunge scump,nu va recomand,si prin OP.
....oftez....-In regula..prin OP sa fie.Cum procedam?
-Pai va trimit eu un ordin de plata,va duceti la banca(sau nu stiu unde naibii-n.r.), platiti,imi trimiteti chitanta scanata si va trimit produsul.
-Bine.Care e diferenta de pret fata de serviciul curierat?
-Pai...Nu stiu..aici ajunge cu vreo 20 de lei in plus.
-Pai si prin curier?
-Nu stiu..se ia la kilogram.
-Aham.Ca are doar 300 de grame,de asta intreb.
-E mai convenabil asa.
-In regula,Astept mailul .
-Sigur,la revedere.


Peste 2 zile, nici urma de mail.Sun.
-Buna ziua.Sunt eu,Picasso.Asteptam mailul.
-Nu vi l-am trimis?
-Mmmnnuuuu....de asta sun.
-Gata.Il trimit acum.In 10 minute.
-Bine,multumesc.


Peste 2 ore.Nici urma de mail.Suna domnul.Ungur de felul lui, cred.Sper.Altfel nu-mi explic de ce nu ne-am inteles.
-Ati primit mailul?
-Nu.
-Pai uitati-va si in spam.Poate e acolo.
-Pai m-am uitat.Nu e.
-Uitati-va si in spam si sunati-ma daca nu e.
-Pai sunt in fata laptopului.La mesaje.La spam.Nu e.Nicaieri.
-Pai eu l-am trimis.Mai asteptati 10 minute si sunati-ma daca nu apare.


Nu am mai sunat.



Caut cap.De manechin.Nu din Cluj.



*pentru mine

Quidnunc

:D Nu cred sa aiba vreo legatura titlul cu ce urmeaza sa scriu, pentru ca nici macar nu stiu ce urmeaza sa scriu,dar am fost la filmul asta miercuri(orange film-crisis )-Love happens, si acolo a aparut el.Cuvantul asta ce mi-a placut mie mult.Inseamna bagaret.Si eu sunt bagareata cateodata.Asa ca l-am pus titlu.:D
S-a mai intamplat ca am fost la munte weekendul asta.Am plecat sambata si am venit marti.Din 4 zile pline, 3 am mers cu masina.Mult de tot.Deci nu.Nu mi-a placut.Nu mai merg.Nu imi place sa merg cu masina mult,si cu siguranta nu cand e si Razvan cu noi.Pentru ca el saracutul s-a plictisit si mai tare,era si deprimat la un moment dat,si nu mai vroia nimic.Vroia acasa.SI eu la fel. Of.
Am avut treaba zilele astea,dar dupa sarbatori ma apuc sa lucrez iar la teleportarea aia.Sa o inventez naibii odata sa nu mai trebuiasca sa merg atat.
Asa.Mai lucrez la colectia noua,vreau sa ii dau drumul curand.
Si ma pregatesc de sarbatori.Ca vinnnn...sarbatorile,vinnn....Si eu una, de abia astept.Doar sa nu ninga.In Constanta,ma refer.Ca am cauciucuri de vara.:D'
Sa fie la ei la munte,ca de asta e munte.La mare tre sa fie apa calda,atat.Si soare.Si aer sarat.
A!Ma mai pregatesc si de votare.:D Stiti deja cu cine, stiu sigur ca i-ar place sa fie presedinte.:))
Atat.Happy New Year! Nu, nu stiu unde fac Revelionul.Habar n-am.
Mai scriu pana atunci, dar suna frumos Happy New Year de incheiere.