sâmbătă, 30 mai 2009

Ok.Movies suck.They really do. I won't watch another stupid movie ever again.Not Prison Break, anyway...

vineri, 29 mai 2009

Sondaj de opinie

Am si eu o curiozitate mai veche, si anume daca lumea se considera fericita.Am mai incercat sa aflu asta mai demult, insa acum vreau sa fie intr-un cadru mai..organizat.:)
Va astept sa raspundeti!

Mananc, slabesc si..ma mentin..:)

Da, cartea lui Montignac.Da, am luat-o ieri si da, stiu ca am zis ca nu mai tin nicio cura ever, dar..oameni suntem, copii facem...Iar eu chiar vreau sa slabesc, sincer!Muult.:) Asa ca de luni o sa mancam a la Monti.:)Am o tona de retete care par ok, omul nu e absurd, te lasa sa pui gura si pe paine,si pe dulciuri.El zice ceva misto: ca oamenii nu se ingrasa pentru ca mananca mult, ci pentru ca nu mananca ce trebuie.Asa ca dieta lui, din cate am citit eu pana acum, nu are restrictii de cantitate, ci doar de anumite produse "rele".Bine, nu inseamna sa mananci cat China, dar macar nu te opresti la a doua imbucatura.:)
Si m-am gandit ca cele 30 de minute de banda (da, ne-am luat banda, bicicleta e demodata acum :) ) nu s-ar supara sa primeasca ajutor de la un regim mai potrivit, asa ca..iata-ma din nou la drum.
Deci de luni mananc, slabesc si ma mentin, da? Ca sa stiti..

luni, 25 mai 2009

Conjugarea verbului "a rage"

Muulti ani, pe vremea cand nu dispuneam de internet si nici alte surse de inspiratie, m-am tot intrebat eu asa care e perfectul simplu, dar si cel compus, al verbului "a rage".Toate variantele mi se pareau hilare si nepotrivite. Am aflat, acum ceva timp, gratie/datorita/multumita unui site care se ocupa cu asa ceva, si anume verbix.com, si sunt mandra sa va prezint urmatoarele:

Prezent:

eu rag
tu ragi
el rage
noi ragem
voi rageţi
ei rag

Perfect compus
:

eu am ras
tu ai ras
el a ras
noi am ras
voi aţi ras
ei au ras

Imperfect:

eu răgeam
tu răgeai
el răgea
noi răgeam
voi răgeaţi
ei răgeau


Mai mult ca perfect:

eu rasesem
tu raseseşi
el rasese
noi raseserăm
voi raseserăţi
ei raseseră


Perfect simplu
:

eu rasei
tu raseşi
el rase
noi raserăm
voi raserăţi
ei raseră


Le postez aici parte pentru a-mi triumfa victoria asupra bagajului si-asa limitat de cunostinte generale si parte pentru a ajuta, sper, alte persoane care nu au ce face decat sa se gandeasca la cum ar trebui sa zica daca au facut ca magarul.;)

Anunt umanitar

Am si eu nevoie de ajutor. Vreau sa fac in dreapta un folder(asa ii zice si pe blog?) in care sa pun toate postarile despre calatorii. Stiu ca trebuie sa le fac etichete la toate, si stiu sa fac asta, dar atat. Mai departe nu mai stiu.Are cineva habar?Cineva cu blogspot, ma refer.

P.S. Noi, artistii, mai putin cu teluricul...:D

To be or not to be...rea...

Sunt rea.O stiu si eu, o stie si lumea.:D Decat ca uneori asta ma bucura, alteori ma intristeaza. Si nu, nu depinde de toane, ci de nuanta raului.:)
Sa ma explic: ma bucura ca sunt rea atunci cand consider eu ca ma razbun, sa zicem. Adica m-a enervat cineva, nu ii intorc si obrazul celalat, ca nu am citit Biblia, ci ii trag si eu una. Cat de tare pot. Da, stiu, e urat, dar..asta sunt eu. More like..ochi pentru ochi..kind of stuff...Cred ca e o chestie de supravietuire. Am aflat ca nu rezolvi prea multe daca intorci si obrazul celalalt, si nici daca nu ripostezi. Oamenii te iau de fraier. Nimanui nu ii plac fraierii.Adica da, la nevoie.Dar atat.In fine. Eu am citit ceva, demult.Cica: Razbunarea e un fruct dulce care asteapta sa se coaca.Mie imi plac fructele astea. Si imi place sa astept. Sa se coaca.Dar atat despre asta, sa nu va sperii.
Bottom line, mi-o faci, ti-o fac.Cum pot eu mai bine.
On the other hand, rautatea mea ma intristeaza uneori.Rar si bine. Cand imi dau seama ca nu sunt decat ca toti ceilalti, ca sunt mai mult teorie decat practica atunci cand e vorba de a fii un bun samaritean.Ca nu sunt zen.Si imi doresc sa fiu, sincer. Dar nu pot. Mi-as dori sa fiu acest exemplu de bunatate, acest corn al abundentei plin cu daruire pentru semeni, cu dragoste pentru omenire.Nu, fac misto acum.Dar chiar as vrea sa fiu mai buna.Sa ii dau un exemplu pozitiv lui Razvan, de cap plecat ce sabia nu taie.Dar nu am cum.Pentru ca taie.Sincer.Va zic eu,am vazut cu ochii mei.
Si ma mai doare si cand sunt rea asa, aiurea-n tramvai.Asta ma intristeaza cel mai tare.Pentru ca stiu de unde am asta.Cui sa nu-i multumesc.Dar la asta sa zicem ca lucrez.
Hai pace, fratii mei albi! Ma duc sa ascult ciripitul pasarelelor.

sâmbătă, 23 mai 2009

Povesti despre Skiathos

:)) E bine asa,da?:))
Pai, Skiathos este o insula foarte frumoasa prin peisajele desprinse parca din filme.A, stai,chiar s-au facut filme pe acolo(Mamma Mia) sau cel putin asa se lauda skiatosienii.:))
Noi am avut, consideram noi, noroc cu perioada aleasa, pentru ca era vremea buna, iar preturile si aglomeratia nu erau de plin sezon, ceea ce a fost minunat. Asa ca am avut ragaz sa descoperim in liniste frumusetea insulei si a imprejurimilor, si sa incercam fiecare taverna in parte pentru ca in final sa ne fie greu sa declaram o castigatoare. Toateee sunt frumoaseee/Toate ma vrajesc cu cevaaa...vorba cantecului...Asa ne-au vrajit si pe noi calamarii, caracatitele, scoicile si nu in ultimul rand souvlaki-urile "ca la mama acasa" de am plecat rostogolindu-ne si era sa platim in plus pentru extra weight..:D
Am intors, fireste, pe toate partile, si singura straduta cu magazinute de pe insula, o alee teoretic pietonala dar in realitate intesata de scutere care avea acel farmec al Greciei cu toate suvenirurile alb albastre.
E un loc pentru relaxare, in care nu poti face mare lucru in afara de a te plimba, de a face scufundari sau de a face croaziere in jurul insulei sau spre insulele de langa.
Noi am stat la un hotel frumos, cu piscina si jacuzzi,asa ca in orele in care batranii grupului se odihneau, adica honey si fina :D puteam sa stam pe hamac sau sa ne balacim in cele mai sus mentionate.:)
Am inchiriat si un ATV(noi) si un buggy(finii) cu care ne-am plimbat o zi intreaga pe acolo, chiar am fost intr-o mini expeditie unde nu era suflet de om..exciting..ce sa mai!Noi nu mai aveam benzina iar lor le fierbea apa, asa ca ne-am distrat deloc pana am ajuns la civilizatie.
Poza in care apare acea fereastra in stanca este de pe o plaja superba numita Lalaria, unde nu se poate ajunge decat cu barca, si care ne-a lasat efectiv fara suflare prin apa extraordinar de clara si peisajul superb.
Hai ca am recitit acum si totul suna a compunere de clasa a 5-a, dar ce sa fac daca m-a luat Miki pe repede-nainte sa bag povesti, povestiri, amintiri despre excursie?
Si uite, ca sa inchei intr-o nota vesela, pentru amatorii(oarele mai ales) de dulciuri, sa nu va ganditi ca ajungeti acolo si nu aveti ce..gusta...Iaca:

Skiathos







vineri, 22 mai 2009

joi, 21 mai 2009

Poze

Stiu, stiu, sunt datoare cu niste poze. Maine rezolv. Azi am creat prea mult si cica e bine sa mai lasi geniul sa se odihneasca from time to time. Asa ca maine pun poze din Skiathos.Azi doar una de la nunta.:)


Prison Break

Hmm..ca sunt fan Prison Break am mai scris pe la inceputuri... Prison Break, Michael, Lincoln, Sucre, regizor, tot ce inseamna serialul asta. :) Nu fac separatisme, imi plac toti. Bine, Michael mai mult, dar..oameni suntem...;)
Ideea e ca seria 4 ramasese in pom, si pomul in aer(ehee..glume de gradi :D ) undeva pe la episodul 16..asta anul trecut sau nu mai stiu cand...dupa care nu s-a mai auzit decat ca s-au certat aia pe acolo si nu mai difuzeaza episoadele pentru o perioada. Si ma anunta sorella marti ca nu numai ca au aparut toate episoadele,dar au si incheiat serialul si ca boom-kaboom gata! Prison Break s'avait fini!(cu accente ;) ) Normal ca am alergat intr-un suflet acasa si am luat repede repejor tot sa ne punem la curent. Erau 6 episoade cu totul asa ca pana aseara le-am si rezolvat.
Asa ca azi scriu ca sa imi manifest supararea pentru urmatoarele:
- ca s-a terminat
- ca a murit Michael(sper ca nu urmariti serialul sau ca ati vazut deja sfarsitul,daca nu...ups!)
- ca nu stiu daca a apucat sa isi vada copilul sau nu(eu sper ca da si ca de fapt nici nu a murit, si-a inscenat moartea si se indreapta spre Romania, ca mi-a citit blogul si s-a indragostit de mine asa ca vine sa ma ceara) Daca sunt adevarate supozitiile mele sa stea linistit, copil frumos am si eu, bonus tata la care nu renunt, asa ca are noroc, primeste 3 la pret de 1.Si o sa traim fericiti pana la adanci batraneti...(doresc sa accentuez ca e vorba de tatal copilului, nu de al meu, la care nu renunt ;) )
- ca s-a terminat
- ca s-a terminat
- CA S-A TERMINAAAT :(((

Pe de alta parte doresc sa felicit din tot sufletul (meu si al unui mic dar inimos grup local de sustinatori) scenaristul, regizorul si nu in ultimul rand actorii care ne-au bucurat viata timp de 4 sezoane. Va multumim!
Acestea fiind spuse, Michael, daca ai net in avion,sau unde esti in drum spre mine, cand ajungi in fata scarii da un bip, nu suna la interfon, sa nu doarma Razvan. Nu vrem ca prima impresie sa fie negativa,nu? :)
Ok..acestea fiind spuse, va las sa va mai holbati la poza lui Michael si ..ce sa zic? Vise placute!:D

De prin casa adunate..part 2

Toata lumea imi zice sa scriu pe ceva ce tot zice Razvan, ca ei sunt dragalasi la varsta asta si spun tot felul de lucruri traznite, de unde si emisiunea cu acelasi nume.:) Asa ca o sa scriu pe blog, caci, nu-i asa, ce alt jurnal mai eficient decat cel online? Cand creste ii dau doar link-ul.;)
Asa...Se stie ca pe la varsta de 3 ani baieteii incep sa fie mai atasati de mama si fetitele de tata, si cum nici noi nu facem exceptie, Razvan a inceput sa imi ia partea cam de cate ori e nevoie..sau nici macar..:)) Asa ca iata 3 situatii dragute in care el isi arata afectiunea si..increderea in mine..:D :
1. El deseneaza cu creioane colorate, si la un moment dat da de unul care nu scria prea bine.
El: - Mami, creionul asta nu deseneaza bine!
Eu: - Imi pare rau,mami!
El: - Nu tie trebuie sa iti para rau,mami,ci lui! ...:))

2. Noi in sufragerie, eu dau sa il ridic in brate si din greseala il dau putin cu capul de masa.
Eu: - Of, imi pare rau,mami,te-am lovit!
El: - Nu,mami, nu m-ai lovit tu,ci masa!..:D

3. Toti 3 in lift.Normal ca lui Razvan ii place sa apese pe butoane,mai ales la lift,asa ca il roaga pe tati sa il tina in brate ca sa poata apasa pe P(parter). Din greseala insa(sau nu?) apasa usor pe 1 si liftul are o tentativa de a pleca insa se opreste caci apasase incet.Eu apas repede pe P si liftul incepe sa coboare. Razvan in continuare la tati in brate, care il tine cu AMBELE maini.
Razvan: - Tati, de ce ai apasat?Si se uita urat la el...
Tati: - Nu am apasat eu,tati,eu te tineam in brate!
R: -Nu, tu ai apasat!..si se supara pe el,pana ii explic eu(care,trebuie sa recunosc,ma spargeam de ras) ca eu am apasat.La care el:
- A, bine!..:))

..va urma..:D

luni, 11 mai 2009

Kalimera!

Hai ca am dat de un net pe aici si zic sa intru sa va mai pun la curent cu noutatile. Pai...nici nu stiu de unde sa incep...hmm..here's a thought! Cu faptul ca am plecat spre Bucuresti, spre aeroport, si cand intrasem in capitala mi-am dat seama ca am uitat acasa si pasaportul si buletinul...Ha! How cool is that,ha? Era ora 5 si la 6.30 incepea check in-ul. Asta asa, sa nu ma suspecteze cineva ca am viata plictisitoare.;)
Si..ce sa facem, ce sa facem, ca nu era timp sa ne intoarcem la Constanta...:) L-am sunat pe cumnatel(sa ii dea Dzeu sanatate) care a pornit in tromba si ne-a adus (in timp record, if I may add) cele trebuincioase. Asta ca sa va zic varianta scurta, nu pe aia lunga, in care el trebuia sa ia pasaportul de la noi de acasa, din casa ale carei chei nu le avea, ca erau la noi.Noroc ca stam cu chirie :D si ca are si proprietarul o cheie,si ca era in Constanta, si ca...si ca... Muulte alte miici amanunte care au contribuit la sosirea mea in Skiathos. Ca de cum am tremurat pana a ajuns Marius in aeroport nu are rost sa va zic.:)
Asa....in afara de asta...totul e super.Aseara am dormit in Atena, la un hotel foarte misto, si azi am ajuns cu ferry boatul pe insula, la hotelul care e super.
Toate astea+muuult tzatziki+souvlaki+vreme super+piscina+jacuzzi=LASER, FRATE!
Va pup si ne mai..citim..:)

joi, 7 mai 2009

Fara net.

Nu am net,si nici nu rezolvam pana plecam,adica duminica.
Ne auzim cand ma intorc, adica pe 18. Urmeaza un weekend agitat, cu nunta(sambata) si plecarea imediat dupa,adica duminica la pranz.
Pana atunci, take care!
Promit sa ma intorc cu poze de la ambele evenimente..:)
Be good!

Short story...looong

- Mda..pe tine o sa te deranjeze aerul…
- Ce aer?
- Aerul conditionat..
- Ce aer conditionat?De unde?
- De la masina.
- Ce masina?
- Masina mea...
- Ti-ai luat masina?!?
- Aa..nu..nu inca...o sa imi iau...
- Pai de unde ai bani?
- Pai...banii pe care ii castig la loto...
- :)...pai si de unde stii sigur ca vei castiga?
- ..pai..stiu...stiu eu asa...
- Foarte bine..cate variante ai jucat?
- ..pai...inca nu am jucat..o sa joc...
- Pai azi e ultima zi....
- Stiu.Nu ai sa imi dai si mie 10 lei imprumut?
- ...........