miercuri, 29 aprilie 2009

Cu titlu..fara titlu...Fara.Ramane fara.:)

Buna!Sunt eu si ..soc! Nu am mai scris demult.:) Nu v-ati dat seama,nu?;)
In fine, sunt intr-o perioada tampita, in care vreau sa fac multe si nu fac nimic.As face, as drege, dar multitudinea faptelor ma copleseste prematur si incetez tot fara a fi inceput nimic...
Bonus, suntem in pregatiri de nunta, v-am spus ca pe 9 o sa fim nasi, asa ca ma ocup de ultimile detalii.Apoi,pe 10, plecam in Skiathos.:)Si ca sa vedeti ca nu va mint ca sunt intr-o perioada naspa, inchipuiti-va ca nu am programat nimic pentru excursie.Soc si groaza,nu? Eu....care de obicei pana la ora asta aveam detaliile la minut...Acum stiu doar in linii mari despre ce e vorba, nici macar nu am gugalit sa vad ce e mai interesant pe acolo.Si mi-am propus nici sa nu o fac.Sunt asa, intr-un fel de greva a calatorului, de auto-pedepsire. Ignoranta e biciul meu.
Pe de alta parte, am avut(sau mai am inca?) niste probleme si in ceea ce priveste blogul.Adica: toata lumea care are un blog cat de cat ne-anonim(si cine nu are dar poseda nitica imaginatie) stie ca sunt momente in care ai vrea sa spui niste chestii, niste treburi, dar...nu poti, trebuie sa te cenzurezi, ca deh..mai citeste si bunica, si pisica, si...nu se cade.Si atunci, blogul asta e uneori mai degraba...un blog vedeta, scris doar asa...de dragul luminii reflectoarelor, nu e intotdeauna unul ..complet.Nu e completamente sincer.Al meu,cel putin.Cititorii vad doar o parte din mine.Adevarata, e drept,dar..mica.:) Pentru ca, sa vedeti, the real me is much more than that.Mai injur,mai dau cu capul, mai sparg un magazin.:)))

Nu, glumesc, nu injur.:D Dar ideea e ca nu sunt numai asta.Mai am si niste piticuti(o iau pe Alba ca Zapada)..ca tot omul.Doar ca ma gandesc, atunci cand ma apuca ganditul(rar si prost) ca nu are rost sa bat campii si cu the dark side of my life.Si atunci prefer sa nu scriu.De unde si pauzele lungi si dese now and again.(ma scuzati ca am niste engleza pe degete, dar cand sunt mai suparata eu asa, apare partea aia a mea influentata de milioanele de filme pe care le-am vazut si in care gandesc in engleza-cateodata si cu replici din filme.:D)

Mda..cam asta e problema mea in ceea ce priveste blogusorul. Asa ca imi propun de fiecare data sa imi fac si un blog incognito, a la Bad Pitzi, asa, in care sa ma exprim liber, ca de asta au murit tinerii la Revolutie,nu?:)
Pana atunci o sa imi intretin imaginea de femeie (aproape) perfecta si o sa va intreb de sanatate, de planurile de 1 Mai, de..astea...:)
Weekend placut!..ca da, e weekend deja...simtiti?:D

vineri, 24 aprilie 2009

Superstitii

Ma gandeam zilele trecute cate superstitii aveam cand eram mica..si paaana la o tarzie adolescenta, cand, incet dar sigur, am inceput sa gandesc. Nu mult, ca sa nu imi uzez intelectul, dar...suficient cat sa renunt la superstitii.
Pai..cred ca eram vreo colectionara, sau ceva, ca aveam o multime. De exemplu: nu calcam pe o canalizare decat daca avea 6 gauri(cate litere are prenumele meu), ca altfel aveam ghinion. Si daca avea 6 gauri, dar una astupata, tot nu era bine, trebuiau sa fie 6 gauri "clare".:D Sa ma vezi cum topaiam peste alea de 4 de zici ca era blestemate.:)(acum, sincera sa fiu, din reflex, dupa nspe ani de exercitii, cred ca tot nu calc pe alea de 4 :D)
Apoi...nu ma intorceam din drum, pe acelasi motiv, de ghinion, ma intorceam insa daca imi trecea pisica prin fata, ceream 3 palme (incet) in propria-mi palma daca ma manca nasul :))) (asta cred ca e in top 3 tampenii), ma asteptam sa iau bani daca ma manca palma stanga si sa dau daca era vorba de aia dreapta, nu stateam pe coltul mesei sa nu cumva sa raman nemaritata, :))) hihihihi, daca varsam sare era clar prapad :D, si cate si mai cate si mai cate...
Si stau si ma gandesc acum..cred ca aveam o viata destul de plictisitoare,asa..de aveam timp de toate astea...Ca iti ia ceva timp sa te organizezi.Dar de asta am crescut asa de ordonata.:)) Ca am avut ce face in copilarie.
Insa cand am renuntat, am renuntat la toate.Brusc si fara sa mai privesc inapoi.:) Si cea mai "frumoasa" supersitie s-a risipit cand am nascut, intr-o zi de 13, un pisoi negru.Ptiu!Ptiu!Ptiu!

marți, 21 aprilie 2009

miercuri, 15 aprilie 2009

Doua idei.Diferite.;)

Off..mi s-a facut un dor de ducaaa...si, suspect, ma tot gandesc la Egipt..nu stiu de ce.Mi-e dor de Egipt.Egipt fiind singura tara in care mi-am propus sa nu mai merg niciodata.Acum ma gandesc la el cu nostalgie.Poate pentru scufundari,nu stiu. Ca nu stiu unde o sa mai fac.Adica snorkeling, ca scufundari nu am facut.Mi-a fost rusine sa imi pun costumul ala mulat.:)
Si mi-e dor de dolce far niente-le de acolo. Nu stiu daca in Skiathos va fi la fel, chiar daca nu va fi o vacanta activa, ca de capitala,asa, dar e una sa nu ai multe de vizitat si sa o lalai pe la terase cu souvlaki-ul in gura(si cu Cola grecesc,ahhh...nebunie :D) si alta sa stai intr-un complex cu circuit inchis si sa lenevesti la piscina cu toate la dispozitie non stop.Chiar daca, am mai spus, mancarea nu satisfacea nici pe departe gusturile noastre.
Cu alte cuvinte, am chef de o dulce leneveala. Poate doar in toamna sa mai am parte,insa, cand sper sa mergem in Antalya. Tustrei.Tot la un all inclusive.Am auzit ca acolo e frumos foc si mancarea e de calitate, nu copie dupa original, ca in Egipt.
Cu toate ca, daca mergem cu Razvan, numai leneveala nu o sa fie, dar trebuie sa iasa si baiatul asta din casa, sa nu creasca salbatic.:D


A! V-am zis de noua indeletnicire..distractiva dar si cam trista pentru mine. Ca mi-am dat seama cat de intepenita sunt cu toate si cat de prea-putin-spre-deloc flexibila, si cata febra pot avea de la un banal hula hoop. Bine, si astia sunt absurzi: ma pun sa stau in pozitia lotus si sa fac abdomene(nu din pozitia aia, cu toate ca probabil m-as descurca mai bine :) )..pe mine, femeie batrana...Si ma cearta asta, aparatul..ma cantareste in fiecare zi, imi zice ca m-am ingrasat...si cu cat..si ma intreaba din ce cauza..Si cand ii zic motivul, respectiv "gustatul" din prea multe, ma cearta si mai tare, cica nu e bine sa mananc mult.Vax albina! Ce veste fulgeratoare! Ce usor e sa vorbesti cand esti ROBOT! Nu ai nici miros nici gust!!!
Hmm..acum ca mi-am adus aminte, cred ca ma duc sa mai fac o tura pe acolo, sa vad cum mai dau jos din Cola(pentru ca da, iar m-am apucat :((.. Old habits die hard, damn it!) si poate il mai imbunez pe domnul robotel, sa nu mai fie asa aspru cu mine...

marți, 14 aprilie 2009

Plictiseala mare, mon cher!

Ne-am luat Wii Fit. Bestial. Asta facem toata ziua.:)Mersi Andreea de pont, ca uitasem sa mai verific daca si-au deblocat astia stocul.Asa ca acum, vreau nu vreau(da' vreau) fac 45 de minute de sport pe zi.Asta insemnand yoga, aerobic, exercitii pentru musculatura si exercitii de echilibru.Am, evident, febra musculara, dar sanatosi sa fim..:))
Pe de alta parte, am dat in boala bucatarelii, si fac in fiecare zi mancare,mai ales dulciuri.Torn briose, cozonaci, biscuiti si alte alea de zici ca vine sfarsitul lumii si mi-e frica sa nu murim nemancati. Asta nu e bine, ca le si mancam. Macar sa mentin un echilibru cu Wii-ul, ca altfel dau in altele.
Hmm..ce mai fac..fac meniul pentru Pasti, dar nu vi-l zic, ca-mi citeste si finu' blogul si vreau sa fie surpriza.:))
Ne mai pregatim de nunta, de concediu si de o schimbare majora in viata noastra(nu,nu alt copil :D) toate in ordinea asta.
Mai alerg cu cartea de munca, poate reusesc sa mi-o completez pana ies la pensioara, sa am si eu batraneti linistite.Sunt in faza finala,sper, dar si cea mai lunga, ca nu mai tine de mine.Asa ca trebuie doar sa astept acum.Cu rabdare.
Ce mai fac?Pai, the usual:mancare,curat,spalat,calcat,jucat copil,navigat internet.


Totusi, ma cam plictisesc.Parca as avea chef (si) de altceva.

sâmbătă, 11 aprilie 2009

Happy birthday,sis!

Astazi e ziua taaaa...zi frumoasa ca tineeee...Si iti scriu un postulet.... ca sa-ti spun ca te iubesc... si sa scap de ghioceeei...
Pai..uite ca veni si ziua asta,ha?In care ai atins sfertul vietii..:D..Doar nu credeai ca scapi?!? Hai, cheer up, au mai trecut si altii pe acolo, si au scapat cu bine...25 e o cifra frumoasa, sa stii..Pff..daca faceai 24 iti dedicam cantecul Anei Lesko..nu am fost inspirata anul trecut..Lasa ca o dregem noi si asa...;)
Pai..ce sa-ti doresc? Sa fii fericita, sa iti dai seama ce vrei si sa ajungi acolo, sa ma iubesti in continuare no matter what :D si sa te bucuri din plin de viata (si)de acum incolo multi ani.De unde si sintagma "multi ani traiasca", desigur!
Eu initial ma gandeam sa fac un fel de colaj cu niste poze de-ale tale, dar intre timp am uitat si iata-ma acum, la 2.30 noaptea, fara chef,inspiratie sau prea mult timp,asa ca va trebui sa te multumesti cu ce poze gasesc acum prin calculator, ca de aratat lumii tot te arat.:)
Asadar, poze cu tine,cu noi si..iar cu tine..:D
LA MULTI ANI!!!




miercuri, 8 aprilie 2009

Ia bilete, neamule!

Bun. Ca stam cu chirie v-am spus.Sau nu v-am spus,dar va zic acum, daca nu stiati.Stam cu chirie.Da. Intr-un apartament care pentru mine(si chiar noi) este din multe puncte de vedere perfect.Adica stiti voi, zona buna, etaj bun, el mare, frumusel,bla bla bla.Pe scurt, laser, frate!
Dar stiti si voi deja pana la varsta asta ca nu prea exista perfectiune, asa ca si la apartamentul asta super truper trebuia sa fie ceva defecte.Pai, in primul rand ca nu e al nostru.Asta da,defect mare.Trecem peste asta, ca supravietuim si fara.
Cand am vizionat apartamentul pentru prima oara, am zarit niste gandacuti in chiuveta de la bucatarie.Nimic anormal, ati spune, doar ca eu nu suport insectele la modul la care as vrea sa dispara toate, ca nu le vad rostul pe pamant. In fine. Il intreb deja un pic infricosata pe proprietarul ce isi lauda locsorul daca are gandaci, dar bineinteles ca neaga vehement.A,aia?Erau de la teava, ca nu se mai locuise de ceva timp si..
Bine, si eu tampita, la urma urmei..ce sa imi zica omul?Ca da, cucoana,colcaie gandacii ca viermii-n cimitire?(scuzati comparatia, am vrut sa ilustrez inca o data scarba fatza de).Normal ca a zis ca nu.
Bun.Si ne mutam,si facem,si dregem, ca nu se mai locuise cam demult in casa si era plina de praf...In fine,the usual stuff.
Si vine o noapte, gandaci in baie.Si mai vine o noapte,iar gandaci.Da-i, ia spray, omoara,distruge...am zis hai..e baie,suntem la bloc..shit happens.Toata lumea de la bloc are gandaci in baie.
Si vine si ziua.In care gasesc un paianjenel.Eh..vine la curatenie..cine nu mai are paienjenei in casa?Si mai vine si ziua in care gasesc un mini gandacel, sa-i zicem pe scurt minigandaccufatadegargaritamicasineagra. E, a venit primavara,se intampla...Apoi mai gasesc si catralioane de molii.Si tantari.Ba azi si un miriapod.
Bun.Acum, ori incep naiba sa iau bilet de intrare la insectariul creat fara dorinta mea in casa asta in care o sa mai locuim o perioada, ori chemam deratizarea si omoram tot ce prindem.Dar atunci exista pericolul de a elimina vreo cateva dintre speciile de insecte existente pe pamant.Ca sunt toate aici, in acest mini Antipa in care locuiesc.
Personal as opta pentru varianta a doua.Nu de alta, da' prea iubitoare de zburatoare nu am fost niciodata.Si nu o fi ramas pe mine sa salvez speciile acum...Nu ati vazut ca lumea oricum nu tine minte si ii incurca pe Noe cu Moise?
Asa ca cine nu are insecte, sa se mute cu chirie!Dixit!

luni, 6 aprilie 2009

Luni

Ahh..ador inceputurile...bine ca au loc mereu..:)) Iubesc faptul ca a venit primavara de-adevaratelea..asta e adevarata fiica a mamei Primavara ;)..cu soare si flori si caldura si miros proaspat...apoi...ma bucur ca e luni...inainte uram inceputurile de saptamana, acum le ador, pentru ca in fiecare luni incep o noua viata.:D Daca pana acum era cu regimurile de slabire, de la ultimul m-am reprofilat si inventez tot felul de reguli pentru a avea o viata mai frumoasa si mai ordonata.:) It's kind of fun...Imi propun, de exemplu, ca in fiecare zi sa citesc macar jumatate de ora..neahh..tot deodata citesc cand prind ceva bun...Apoi...imi propun sa fac meniul pe toata saptamana, sa nu ma gandesc in fiecare zi ce gatesc...nici aici nu imi iese, decat rar.Apoi, nelipsita curatenie-luna, pe care sa o fac deodata si gata..sa fie casa bec!Mhm....o fac din bucati, cu intreruperi cauzate de un anume baietel care vrea sa vin in camera lui sa facem diverse activitati..si..cum as putea sa refuz?:)
Si uite-asa se desfasoara ziua mea,saptamana mea si..inevitabil..viata mea..:)
Life si great, isn't it?wake up and smell the roses!

vineri, 3 aprilie 2009

Sunt aproape perfecta

Vreau sa incep o campanie de imbunatatire a imaginii proprii, asa ca m-am hotarat sa imi caut, gasesc si public toate calitatile.:D Sper ca sunteti pregatiti, ca o sa dureze,si o sa fie mult de citit.:D
Asa ca dupa un puternic brainstorming(with me, myself and I) ce dureaza de ieri,azi dimineata m-a lovit o prima si importanta calitate.Voi, baieti care cititi, infranati-va pornirile, sunt maritata, iar voi, fetelor, incercati sa nu ma urati prea tare si sa nu va muscati mainile de ciuda.Nu puteti fi ca mine, dar..poate aveti alte calitati,nu?
Deci...ta-taaa...principala mea calitate este ca: am cuticule frumoase.:) Da, foarte frumoase, daca vreti sa stiti.Nici nu e nevoie sa le tai,si nici nu vreau, ca sunt fata moderna si adaptata normelor europene.Ba,mai mult, nici nu trebuie sa le imping macar, trebuie doar sa le..admir.:).
Off..stiu..deja ma apropii de perfectiune in ochii vostri,si abia am inceput.Sa va mai zic?Va mai zic, sa va fac viata amara: aproape am si maini perfecte, aveam, de fapt,pana mi-am infipt un cutit in degetul mare, chiar acolo, langa unghie, si acum mi-a ramas semn.:(( Nu, nu mi-am infipt intentionat(sunt si persoane care fac asta,sa stiti), incercam sa deschid un borcan de zacusca(mmmm...mereu am stiut ca poftele o sa ma omoare) si mi-a..alunecat cutitoiul de paine in deget.Cutitoiul de paine pentru ca,asa cum am zis, pofta era mare, si el era cel mai la indemana.Bine ca nu ma aflam in gradina, langa masina de tuns iarba.A!Stai ca nu am gradina...Nu, nici masina de tuns iarba.Pfiu..uite si parti bune!
Asa...deci v-ati facut cat de cat o parere despre mine,da?Probabil ca la ora asta deja ma invidiati, asa ca va spun un secret:stati linistiti, am si mici defecte, insesizabile totusi, asa incat nu va plictisesc cu ele.Asta asa, ca sa nu va stric de tot weekendul.
Pai..ma opresc aici,deocamdata, cu ce-i mai bun la mine.Mai cercetez si revin cu amanunte...
Pana atunci, weekend placut and..don't hate me 'cos I'm beautiful, ok?;)

miercuri, 1 aprilie 2009

Romania, tara mea de glorie

Am avut o pauza, am fost cam intoarsa pe dos zilele astea si nici nu m-am simtit excelent din punct de vedere fizic.But here I am cu forte proaspete, gata sa va pun la curent cu noutatile.
Pai..ia sa vedem ce am mai facut...am mai spart un bec, am stricat un laptop(exagerez, desigur, nu i-am facut nimic, dar..a murit in mainile mele, aseara,in timp ce ma uitam la Californication)...am folosit si aspiratorul, dar vad ca inca e bine...il mai testez mai tarziu, ca mai am doua camere fara aspiratii.:))..si cam atat la damages. Am facut si lucruri bune, dar nu vi le zic, vreau sa imi cladesc o impresie de fata rea.:D
Dar cel mai important si demn de mentionat este ca am alergat pe urmele cartii mele de munca.Adica cu ea in mana, scuzata fie-mi expresia, dar sa o completez. Da, asa e la moda acum, nu stiati?Sau doar eu fac parte din trendul asta?
Pai sa va explic...eu am carte de munca de mic copil, adica din '96.Cu mici intreruperi, cu alea alea, de vreo doi ani mi-o platesc singura, ca cica sa fie acolo.Sincera sa fiu am vrut sa renunt la a da 200 de lei lunar din buzunar degeaba, dar la insistentele publice, am continuat.Si acum vreo 3-4 luni, imi vine acasa biletel de la Camera de Munca, sa vin sa imi ridic CM, cum ca e inchisa din 2000. Acum..nu am emoticoane aici sa bag vreo 5-6 fete socate, atatea cate mi-au cazut mie cand am citit...dar bine nu mi-a fost.Ma duc, o ridic, si o sun pe draguta mea contabila, catre care pompam de vreo cativa ani bani in fiecare luna, si ii explic cum ca surpriza! eu am CM inchisa de vreo 9 ani si..cum ar veni..unde naibii s-au dus banii mei ever since?
Teoretic acum ar fi dragut sa vin in completare cu explicatia de rigoare, insa nu va asteptati sa o cititi nici acum, nici pana la sfarsitul povestirii, ca nu am aflat marele secret. Important e ca ea mi-a balbait ceva cum ca poate or fi doua, una cu numele de fata, alta cu numele de..baiat..:D..nu..de femeie...si ca poate, daca, parca...in fine...Sa ma duc eu frumusel pe unde am muncit in acest rastimp si sa mi-o completez, ce tine de mine(adica la scolile unde am predat, ca acolo trebuie completata de secretare) si apoi ma "rezolva" ea la ITM.
Asa ca alerg de cateva zile pe la secretariatele scolilor, incercand sa explic ce nici eu nu stiu, lovindu-ma de "prietenia" secretarelor carora le trebuie de la doua pana la (record!) PATRU zile sa imi scrie doua randuri, ca ele sunt "prinse intr-un proiect imposibil de abandonat" asa ca sa revin eu..candva...si injurand.Nu stiu exact ce sau pe cine sa injur, asta e problema mai serioasa, asa ca fac adunare generala si bag pe toata lumea in sedinta...;)
Ca bine-a zis cine-a zis cand a zis ca "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!"...
Pe de alta parte, nu pot sa spun ca ma plictisesc..:D...Voi?V-ati verificat in ultima vreme cartile de munca?...Daca....?