marți, 30 decembrie 2008

Un copac numit facultate

M-am tot gandit la viata mea ca deh..trebuia sa imi fac bilantul de sfarsit de an.Si am ajuns si la facultate. Si mi-am dat seama ca facultatea mea inseamna urmatoarele:
un copac taiat degeaba si prelucrat degeaba si transformat degeaba in coli A4 pe care le-am cumparat degeaba si pe care am scris degeaba 4 ani,pentru ca dupa ce am dat degeaba examenul de licenta si am luat degeaba o diploma(hm..asta s-ar putea sa nu fi fost degeaba,ca mi-a adus o stampila care ii e foarte utila lui Razvan prin casa si uneori si mie la traduceri), foile alea nu au mai fost citite niciodata(unele oricum nu fusesera intinate),pentru ca acum cateva luni cand au facut ai mei curatenie in balcon sa trebuiasca sa le arunce ca ocupau loc.DEGEABA.
Si mi-am mai dat seama ca nu mai tin minte nicio carte din bibliografie, si ma doare sufletul din cauza asta,pentru ca maine poimaine Razvan o sa creasca si eu o sa trebuiasca sa fiu desteapta pentru el, sa stiu sa ii raspund la intrebari, si foile nu mai sunt, si eu nu mai stiu,si uite-asa m-a apucat tristetea...Pentru ca sansa pe care o ai in scoala sa inveti anumite lucruri la timpul lor nu o mai intalnesti nicicand,niciodata nu mai ai timp pentru tine, si daca ai, ti-l ocupi cu altceva decat sa citesti Cioran, Balzac sau orice altceva care la momentul respectiv nu pare interesant dar mai apoi te apasa prin lipsa.
Hmm..aveam pregatite si niste amintiri bune despre facultate, dar nu au nicio legatura cu cartea sau cu profilul terminat,ci mai mult cu cluburile si baietii,asa ca o sa le pastrez pentru o alta postare.;)
Pana atunci, Invatati, Invatati si iar Invatati! Stia Lenin ce stia...

Bilant

Atentie ca azi m-am pus pe scris..sunt ca o furtuna, ca un uragan, ca o maimuta..ca Razvan cand i s-a pus pata pe ceva...Hotarata,deci!
Boonn...m-am hotarat sa fac un bilant al lui future-to-be raposatul 2008 si totodata sa ma gandesc la niste rezolutii pentru bebelusul 2009.
Pai..ce am facut in 2008?
-Am calatorit multisor, ceea ce nu poate decat sa ma bucure, pentru ca mi se pare unul dintre cele mai tari lucruri, sa calatoresti.
-Am trecut peste un hop, care m-a trezit un pic la realitate si m-a invatat sa imi cunosc prioritatile si sa mi le respect.
-Am invatat sa lupt pentru iubire fara urma de rusine, mandrie sau prejudecata(:D p-asta o stiu de la Jane Austen)
-Am invatat sa ma cunosc un pic mai bine si sa fac un pas inainte in relatia cu tata.(tati de-acum :))) )
-M-am bucurat,minunat si mirat in fiecare zi de Razvan, minunea vietii mele, care reuseste sa imi faca fiecare zi mai buna si mai frumoasa si sa ma umple de viata no matter what.
-NU am reusit sa slabesc, asa cum imi propusesem in 2007 pentru 2008, cele nspe kile in plus, mi-am demonstrat(daca mai era nevoie) ca nu am pic de ambitie si ca nu o sa reusesc astfel nimic in viata daca e sa ma bazez doar pe asta.(adica pe ambitie, care e sora buna a incapatanarii, de care dispun din plin,dar care e total nefolositoare)
-Mi-am consolidat relatiile cu persoanele dragi.
-Am fost FERICITA muulte multe zile la rand(eu!!!) si mi-am dat seama ce mult imi place viata mea.Am si exclamat asta in repetate randuri mirandu-i pe domnul sot si pe domnisoara sora care ma stiau de vesnic nemultumita,pesimista si deprimata.:D Si inca mai sunt.Fericita, nu alea rele si multe.
Una peste alta, consider ca a fost un an bun, mai mult pe plus decat pe minus, pregatitor pentru 2009 care e pregatitor pentru 2010,adica THE YEAR.Adica momentul in care prind eu in buchetul vietii al treilea prefix.Cu Picatura il prind.Si se stie ca"Picatura ce lipeste, nimic-nimic nu dezlipeste" asa ca...e nasol!Dar precum ca ma pregatesc pentru moment de la 26 de ani, e ok.I am ready.Sa vina.Pana atunci,amu in ianuarie ma pregatesc de 29.Eheee..parfum..tinerica...
Acumj..pentru 2009 imi propun sa:
-Slabesc cele ..kile in plus, cu orice pret.De fapt, am aflat pretul, acum lucrez la asta.:)
-Incep o miica afacere la care ma gandesc de ceva timp si in care cred foarte mult.Am mai crezut eu in una si nu a mers,sper ca asta sa fie mai cu noroc.:) Asta va duce la imbogatirea mea, asta va duce la un X3,asta va duce la un cadou pentru D., caruia i-am promis ca anul asta ii iau BMW.:)Deci 2 in 1 ca-cafeaua.Ma tin de promisiune si ii iau omului BMW si devin si o femeie demna de mentionat in topul facut de Capital.:D
-Ma upgradez.Fizic si psihic.:)Ambele tin de bani.Mai mult prima.Dar daca se indeplineste punctul 2, se rezolva toate.Si daca o fac pe a doua(adica psihic), e posibil sa nu imi mai pese de prima.:D Noi sa fim sanatosi.
Cam atat.Adica astea sunt mai importante,ca nimicuri ar mai fii..o mie.
Deci hai,2009, vino repede si plin de daruri,da?Fingers crossed!

miercuri, 17 decembrie 2008

ICE,ICE,BABY!

Mda...nu ca as avea eu pretentia sa aduc vesti calde, dar asta, chiar daca nu mai e calda, mi se pare foarte inspirata, asa ca zic hai sa scriu despre ea.
Nu ma uit la stiri foarte des, pentru ca sunt aceleasi lucruri on and on, dar am prins zilele trecute ceva foarte util. Se facea ca eram sfatuiti de politie sa ne trecem in memoria telefonului cele mai imporante trei persoane la care se poate apela (in caz ca ni se intampla ceva) cu numele ICE(In Cazuri Extreme).Asta ca sa nu mai stea politia sau cine o mai suna sa caute prin agenda nume care oricum nu ii zic nimic, si sa economiseasca timp pretios. Mi se pare o idee foarte buna, ca urmare am , in ordinea numerelor de pe tricou, ICE 1,2 si 3,in telefon, adica pe domnul sot, pe sor-mea si pe taica-meu.A fost mai ciudat la inceput ca tot vorbesc cu ICE 2 la telefon(traiasca Cosmote-ul) dar...m-am obisnuit.
So...Ice up, brothers!

joi, 4 decembrie 2008

Cred ca soarta imi este nefavorabila cu privire la blog. La fel ca de fiecare data, cand sunt in imposibilitatea de a scrie imi vin acele super idei cum as face, cum as drege, ce inspirata as fi...si cand am timp/chef sa scriu...ioc inspiratie!
Bine, nu ca nu am cuvinte sa bat campii, caci pardon! m-am nascut vorbind, dar...nu sunt profeta..:)
Una peste alta, in uichendul trecut am fost la munte, la fel ca 99,9% dintre "oaminii" tarii, avand rezervare, credeam noi, in complexul Vila Bran din localitatea cu acelasi nume(dragut sablon:D). Boonn! Am ajuns acolo..primii(noi ocupandu-ne si de organizare, fiind vorba de un grup de vreo 7 familii), ne-am indreptat voiosi spre vila 7 din imensul complex ce dispune, a propos, si de herghelie, mini gradina zoologica, etc, etc..adica toate coordonatele unei vacante de vis..si aflam, dupa ce doamna de la receptie se uita mirata la noi, ca nu acolo avem rezervare, ci la Vila 7 din Bran! Oa-Oa-Oa-Oaaa!!!
Draguta doamna de la agentie(cine-o mai apela la ei) s-a folosit de acest tertip pentru a ne convinge sa rezervam, deoarece noi cerusem ca locul cu pricina sa fie dotat si cu spatiu de joaca pentru copii, si alte facilitati, iar ea probabil ca nu mai avea locuri libere la pensiuni ce intruneau conditiile cerute.
In fine...spumegand ca valurile Dunarii ne-am indreptat spre vila numarul 7 careia i-am aflat si numele intre timp(si despre care, btw, nici proprietarii nu stiau ca e numita asa de agentie), careia nu o sa ii spun numele..ghinionul ei, din cauza ca proprietara este o (ba)tuta a sortii.
Nu am ce sa zic despre vila, cotata la 4 margarete, spatioasa, cu cea mai frumoasa mobila pe care am vazut-o vreodata(imi pare rau ca nu am apucat sa o intreb pe vrajitoarea aia de unde avea mobila, dar era ocupata sa se tiganeasca cu oamenii)..conditii bune..in general.
Eu personal, pe-persoana fizica, am avut ghinion, fiinca' m-am lacomit si am ales o camera maaare...de la parter...de langa sala de mese...:( de unde am putut sa particip..din camera... la toate activitatile ce s-au desfasurat, zi SI NOAPTE, in vila.Nu era necesar sa ies pentru a auzi pana si gandurile cele mai intime ale oamenilor...se auzeau prin usita subtiiiree...la fel ca toate tropaiturile zecilor, poate sutelor chiar miilor de copii care alergau si tipau de colo colo..ca deh..asta le e meseria.Ce? Nu erau asa multi? Hai dormiti (sau incercati macar) voi o noapte acolo, la camera doi, si mai discutam despre cati copii par.;)
Am fost si in Predeal o zi, sa ne dam cu sania(din pacate doar la Razvan s-a materializat, ca pe mine nu a vrut barbate-miu sa ma care:(( )..si...guess what? Cine a fost vara , sambata, in Mamaia sa dubleze si o sa afle numarul ce cetateni si cetatene ce sa aflau exact in acea zi, exact in acel loc...
Dar...noi sa fim sanatosi, ne-am intors acasa si ma pot odihni si eu pe anul asta..ca nu mai plecam nicaieri, sper...
Deci pana la anul..relaxare, shopping de Craciun si..blogareala!;)